Caută
Close this search box.

”Polițiștii români sunt obligați să muncească fără plată prin programe speciale secretizate”

Liderul sindicatului ”Diamant” din Secția 13 Poliție, Alexandru Firicel, a trimis o scrisoare deschisă Președintelui României, Parlamentului și Premierului. Sindicalistul reclamă faptul că polițiștii români sunt obligați să presteze ore suplimentare neplătite printr-un ordin secret iegal. Firicel reclamă faptul că la acestă ilegalitate s-a raliat inclusive Justiția, iar România a devenit un stat de tip mafiot condus de ”șmecheri cu epolileți”. Redăm scrisoarea deschisă:

”La nivelul M.A.I. polițiștii români sunt obligați să muncească „la negru” prin nerecunoașlterea timpului lucrat suplimentar de către șefi. În acest sens, vă rog să observați că la nivelul M.A.I. ar exista un ordin S/108/2011 (secret de serviciu) unde polițiștii sunt obligați să respecte „programe de lucru speciale, secrete”: grupe, treimi, continuitate la locul de muncă/domiciliu etc. În dosarul nr. 34372/3/2016 am solicitat instanței de judecată (CAB-SCAF) să declasifice acest ordin (în cazul în care M.A.I. face dovada existenței acestuia). Surprinzător (sau nu), magistratul de la CAB-SCAF căruia i-a fost repartizată cauza a respins-o motivându-se pe portalul instanței că „nu aș avea interes” respectiv „cererea este neîntemeiată”.

Menționez că, în relația: subsemnatul, structurile M.A.I. și instanță s-a stabilit prin hotărârile instanțelor: dacă ești angajat al statului Român prin M.A.I. trebuie să consulți la sediul entității M.A.I. documentul clasificat/nepublicat; dacă soliciți comunicarea documentului îți este respinsă cererea pentru că ești angajat al statului român prin M.A.I. respectiv dacă soliciți publicarea normei iar își este respinsă cererea (ba că nu ai interes, ba că trebuie să „fi fidel instituției” – adică să ajuți la mușamalizarea ilegalităților și infracțiunilor comise de rău-voitorii din M.A.I. etc.). Penrtu instanță și M.A.I. Legea nr.571/2004 privind avertizoul public reprezintă doar o „hârtie igienică”, în opinia mea (opinie formată exclusiv în urma deciziilor unor judecători).

Concret, pentru ca polițiștii „din stradă” să fie în permanență la locul de muncă și neremunerați respectiv fără să le fie recunoscut timpul de odihnă, M.A.I. le impune, ilegal, angajațlor statului din M.A.I. să fie „sclavi cu acte în regulă”.

În continuare, vă rog să observați că la umbra secretizării abuzive a drepturilor angajaților din M.A.I., odată cu primul val de pensionări M.A.I. mulți șefi au beneficiat de sume fabuloase calculate ocult în care au fost incluse inclusiv „ore suplimentare” ca urmare a îndeplinirii unor „servicii secrete”, oculte. La nivelul M.A.I. sunt organizate structuri de: financiar-contabil, control intern și audit public ale căror atribuții sunt clasificate „secret de serviciu”. La umbra acestor atribuții secrete de serviciu, în drept, angajații M.A.I. din structurile financiare delapidează (în opinia mea) fonduri consistente de la Bugetul de Stat pentru a le direcționa către „buzunarele șmecherilor cu epoleți”. Așadar, „polițistul din stradă” muncește peste programul normal de lucru pentru ca banii ce ar fi trebuit să îi fie alocați să se regăsească în beneficiile unor șefi/apropiați ai celor din structurile suport care îl umilesc și îi încalcă drepturile. Așadar, cei de la financiar-contabil fură banii de la bugetul de stat iar controlorii interni și „auditorii” din M.A.I. (toți „polițiști”) mușamalizează aceste furturi… doar primesc și ei „ceva” pentru efortul lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri