Caută
Close this search box.

Premierul Tudose: MApN a cheltuit sume infime în primele 8 luni

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți, că pentru înzestrarea Armatei MApN a cheltuit în primele opt luni ale acestui an sume infime, în baza unor contracte aflate în derulare, și că în această perioadă se vor încheia contracte noi pe partea de înzestrare.

„Pentru înzestrare, în ceea ce se consideră înzestrare… cred că vă referiți la bugetul de achiziții inclusiv efectele, uniformele… dar pe ceea ce vă referiți nu cred că am voie să vă spun ceea ce a cumpărat și de cât a cumpărat, oricum infim. Erau contracte aflate deja în derulare. Nu s-au încheiat contracte noi. Acum, în această perioadă se vor încheia contracte noi. (…) Informațiile din presă pe cât cheltuit și pe ce a cheltuit Ministerul Apărării dați-mi voie să nu le iau în considerare”, a declarat premierul, întrebat la finalul BPN al PSD cât a cheltuit MApN în primele opt luni ale anului pentru înzestrarea Armatei, scrie Agerpres.

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, declară că noul ministru desemnat al Apărării trebuie să dea asigurări că banii prevăzuți în buget pentru programele de înzestrare a Armatei nu vor fi „dirijați” spre pomeni electorale, menționând că există semnale că modernizarea Armatei stagnează.

„Principalul obiectiv al noului ministru desemnat al Apărării, Mihai Fifor, trebuie să fie gestionarea planului de înzestrare a Armatei, care are întârzieri serioase, așa cum a afirmat și ministrul de Finanțe. Practic, Ionuț Mișa a recunoscut că bugetul MAPN nu este utilizat pentru programele de înzestrare necesare Armatei Române: ‘Problema de la MAPN este că nu cheltuie pe investiții banii acordați conform bugetului, adică 2% din PIB. Va fi foarte greu să îi cheltuie’. Pentru a înlătura suspiciunile că guvernarea PSD nu gestionează corespunzător planul de modernizare a Armatei, solicit ca noul ministru al Apărării să ofere asigurări publice că cei 2% din PIB vor fi utilizați pentru cele 8 programe”, afirmă Ovidiu Raețchi, potrivit unui comunicat, citat de digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri