Primăria Capitalei a informat că în zona din Șoseaua Viilor, unde crengile unui copac s-au rupt, ducând la decesul unui bărbat în vârstă de 42 de ani, existau afișe prinse de o banda de delimitare, prin care se menționa faptul ca arborele reprezintă un pericol.

„În seara zilei de 20 septembrie, în jurul orei 21,20, pe Șoseaua Viilor din Capitală a avut loc un incident în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Din pricina rafalelor puternice de vânt, crengile unui copac s-au rupt și l-au lovit pe I.B — în vârstă de 42 de ani — cauzându-i răni mortale. Potrivit declarației familiei sale, bărbatul venise să-i aducă un pachet surorii. În momentul în care a coborât din mașină, I.B a fost lovit puternic de copacul rupt. Chiar dacă în zonă se aflau afișe prinse de o bandă de delimitare — prin care se menționa faptul ca arborele reprezintă un pericol — bărbatul a ignorat avertizarea, iar crengile copacului aflat în curtea imobilului de pe Șoseaua Viilor — smulse de vânt — l-au accidentat mortal. La o prima verificare a Direcției Control din cadrul PLMB a reieșit faptul ca imobilul în curtea căruia se afla arborele rupt de vânt aparține societății Kandia Dulce SA”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că toți copacii aflați pe spațiul privat, așa cum este cazul celui care a căzut în București peste un om, se află în responsabilitatea proprietarilor respectivelor imobile sau curți.

„Toți copacii, precum și cel care a căzut în această seară, și, din nefericire, a omorât un om, Dumnezeu să-l odihnească, care sunt pe spațiul privat, sunt în responsabilitatea respectivilor proprietari de imobile și de curți. Copacii din parcuri și de pe aliniamentele stradale sunt în administrarea ADP-urilor de sectoare care ani de zile au fost ținuți cu avize de toaletare sau defrișare în caz de regres și de declin (…) pentru că unor funcționari, în anii trecuți, le era frică să dea acele avize pentru că săreau toate ONG-urile din București și creau atmosferă și făceau mitinguri și proteste”, a spus Firea, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că, în momentul în care s-a anunțat ciclonul, ADP-urile de la sectoare au prezentat foarte multe dosare de copaci în astfel de situații.

„Noi am dat azi toate avizele, conform legii, și sunt dispusă să suport în următoarele zile toate criticile ONG-urilor din domeniul mediului care nu realizează faptul că o viață de om este cu mult mai importantă”, a adăugat edilul general.

67 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =