Caută
Close this search box.

Prințul George, ambasadorul lintei verzi

Prințul George, fiul lui William și al lui Kate, duci de Cambridge, a devenit, involuntar, ambasadorul lintei verzi Puy, specialitate culinară franceză, a cărei cerere explodează în Anglia de când figurează în meniul școlii sale selecte.

Strănepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a început la 7 septembrie cursurile la școala privată St Thomas’s Battersea din Londra.

A fost suficient ca un tabloid englez să detalieze meniul cantinei din școala frecventată de George, ce include lintea verde din Puy-en-Velay (centrul Franței), pentru ca supușii micului prinț să se arunce asupra acestei legume uscate, potrivit AFP citat de Agerpres.

Anul școlar al prințului George, costă aproximativ 20.000 de euro, iar bucătarul-șef este francez.

„Avem multe cereri din partea clienților noștri din Marea Britanie, după articolul din Daily Mail, în special din partea proprietarilor de restaurante. Angrosiștii primesc o mulțime de apeluri”, spune pentru AFP Antoine Wassner, patronul companiei Sabarot, specialist în legume uscate în departamentul Haute-Loire.

„Acesta este ‘efectul vedetă’ de îndată ce un VIP se afișează cu un produs. Și este un minunat reflector pus pe lintea din Puy în Marea Britanie, deja a doua noastră piață după Franța. Și apoi, a face vâlvă cu o legumă uscată, bogată în proteine vegetale, și un prinț de 4 ani — este foarte corect din punct de vedere politic!”, se amuză Wassner, a cărui companie exportă 50% din producția sa de linte verde, dintre care 10% în Anglia.

În plus, cererea poate crește, deoarece după un an 2016 mediocru din cauza vremii nefavorabile, „avem o recoltă bună în acest an, dublu față de anul trecut, cu 2.500-3.000 de tone de linte”, se bucură Antoine Wassner. „Anul trecut a trebuit să stabilim cote pentru clienții noștri. Acum nu nu va mai fi cazul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri