Caută
Close this search box.

S-a stabilit cine va regiza ”Star Wars: Episode IX’

J.J. Abrams va regiza „Star Wars: Episode IX”, a anunțat marți Walt Disney Co, după ce regizorul Colin Trevorrow s-a retras din proiect din cauza divergențelor de creație cu studioul deținător al francizei, relatează Reuters și AFP.

Ca urmare, lansarea celei de a noua părți a filmului va fi amânată până la 20 decembrie 2019, în loc de mai 2019, data anunțată inițial.

J.J. Abrams a fost acela care s-a ocupat de primul film din noua trilogie „Star Wars”, este vorba de „The Force Awakens”, care a reunit actorii originali din 1997 Harrison Ford, Carrie Fisher și Mark Hamill și care a adus în fața publicului o nouă generație de personaje. Filmul a avut încasări de 2 miliarde de dolari în întreaga lume.

„Cu ‘The Force Awakens’, J.J. a livrat tot ce puteam spera și sunt foarte încântată că se va întoarce să încheie această trilogie”, a apreciat președinta Lucasfilm, Kathleen Kennedy, într-un comunicat.

„Episode IX” se confruntă cu unele provocări după decesul lui Carrie Fisher, care a jucat rolul Prințesei Leia, anul trecut. Personajul ei, numit acum generalul Leia Organa, joacă un rol central în viitorul film „Star Wars: The Last Jedi”, a opta parte din saga, scrisă și regizată de Rian Johnson.

„Episode IX” a fost al doilea proiect „Star Wars” care a rămas fără regizor în acest an. Disney a anunțat în iunie că regizorii Phil Lord și Christopher Miller au fost concediați de la timona viitorului spinoff dedicat lui Han Solo, din cauza acelorași divergențe de creație. Ei au fost înlocuiți de regizorul veteran Ron Howard, care a câștigat premiul Oscar pentru „A Beautiful Mind”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri