A fost scandal la Mitropolia Ardealului din Sibiu, unde a fost audiat preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor. Acesta și-a pierdut dreptul de a sluji în altar, dar astăzi și-a susținut nevinovăția și a cerut să rămână în rândul clerului.

Aproape 200 de enoriași s-au strâns la Catedrala Mitropolitană, ca să îl susțină pe fostul preot. Unii au vărsat lacrimi pentru el, alții i-au îmbrâncit pe jurnaliști, informează TVR.

Zeci de oameni au venit încă de dimineață la Mitropolia Ardealului din Sibiu ca să-l susțină pe Cristian Pomohaci. Consistoriul a judecat recursul depus de fostul preot, prin care a contestat decizia de caterisire.

Cristian Pomohaci a venit însoțit de gărzi de corp și a refuzat să facă declarații.

După două ore și jumătate în care au ascultat și au analizat cazul, mai marii mitropoliei au decis să acorde un nou termen de judecată, pe 5 octombrie.

De altfel, fostul preot a cerut o amânare pentru a studia dosarul de apel. Și, potrivit unor surse, ar urma să ceară audierea a 5 martori.

La ieșirea din sediu, Cristian Pomohaci a fost aplaudat cu frenezie de susținători. Atunci s-a ceat și o busculadă, din cauza celor care doreau să îi vorbească fostului preot.

Câțiva jurnaliști au fost chiar loviți de către susținătorii lui Pomohaci, care le-au reproșat modul în care mass media a relatat despre caz.

Sunt și credincioși care susțin ca Pomohaci, un cunoscut interpret de muzică populară, nu ar trebui să mai îmbrace haina preoțească.

Pe 28 iulie, Cristian Pomohaci fostul preot din parohia Moşuni a fost exclus din sânul bisericii de Consistoriul eparhial de la Alba Iulia, care a considerat că a încălcat sfintele taine ale preoției prin comportamentul său.

Sursa foto: Timponline

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here