Caută
Close this search box.

Senatorul John McCain, de 81 de ani, încrezător în lupta cu cancerul

Senatorul John McCain, unul din cei mai proeminenți politicieni republicani din Statele Unite și fost candidat la președinție, a declarat că prognosticul cancerului de care suferă este foarte bun și a susținut că este perfect capabil să lucreze. Ca președinte al comisiei pentru apărare din Senat, el va trebui să se ocupe în săptămânile care urmează de capitolul respectiv din bugetul SUA.

În emisiunea duminicală „Starea uniunii” a televiziunii CNN, preluată de France Presse, McCain, în vârstă de 81 de ani, a făcut cunoscut că „toate rezultatele de până acum sunt excelente” și că este plin de energie. „Am făcut față și altor provocări și am toată încrederea că o voi depăși și pe aceasta”, a spus el. În iulie, i s-a pus diagnosticul de glioblastom, o tumoare cerebrală destul de frecventă și foarte agresivă, cu una din cele mai mici proporții de supraviețuitori; de atunci, a făcut inclusiv radioterapie.

Printre capitolele dificile din biografia senatorului se află câțiva ani de prizonierat în Vietnam și înfrângerea în fața lui Barack Obama în alegerile prezidențiale din 2008. În prezent, este una din vocile din Partidul Republican cele mai critice la adresa președintelui Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri