Caută
Close this search box.

Starurile americane au strâns într-o oră 14,5 milioane de dolari pentru victimele uraganelor Harvey și Irma

Câteva zeci de celebrități americane s-au mobilizat marți în cadrul unui teledon pentru ajutorarea victimelor uraganelor Harvey și Irma, făcând apel la unitate și denunțând refuzul președintelui Donald Trump de a recunoaște realitatea schimbării climatice, relatează AFP.

Transmisia în direct a teledonului nu a durat decât o oră, permițând strângerea a 14,5 milioane de dolari, dar centrul de apeluri telefonice a rămas deschis toată noaptea, potrivit organizatorilor.

În cel mai pur stil al teledonurilor americane, celebritățile s-au așezat în fața pupitrelor și au răspuns la apeluri ale unor donatori anonimi de-a lungul întregii emisiuni.

Printre aceste celebrități s-au aflat cântărețul Justin Bieber, actorii George Clooney, Robert de Niro sau Al Pacino, dar și actrițele Julia Roberts și Reese Witherspoon.

Evenimentul era inițial destinat ajutorării victimelor uraganului Harvey, care s-a soldat cu peste 70 de morți și a lovit dur regiunea Houston, al patrulea oraș ca mărime din SUA, provocând pauze materiale considerabile.

Organizatorii au decis însă în cele din urmă să extindă strângerea de fonduri și la victimele uraganului Irma, care s-a soldat cu 12 morți în Florida, devastând în special arhipelagul Keys.

Marți seară, în deschiderea teledonului, cântărețul Stevie Wonder a interpretat împreună cu un cor gospel cântecul „Lean on Me”.

Însă înainte de a cânta, el i-a trimis un mesaj puțin voalat președintelui SUA, Donald Trump. „Ar trebui să începem să iubim și să dăm valoare planetei noastre. Și oricine crede că încălzirea globală nu există trebuie să fie orb sau idiot”, a spus legenda muzicii americane, care este nevăzător.

Donald Trump a anunțat la începutul lui iunie decizia sa de a retrage SUA din acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, afirmând că înțelegerea este una rea pentru economia țării sale.

https://www.youtube.com/watch?v=RMHo5Hd93tw

„Efectele schimbării climatice se manifestă în întreaga lume în fiecare zi”, a spus cântăreața Beyoncé, originară din Houston, într-un mesaj video.

În cadrul emisiunii, Apple a anunțat o donație de cinci milioane de dolari către asociațiile care vor beneficia de fondurile colectate în cadrul teledonului, intitulat „Hand in Hand”.

La rândul său, miliardarul texan Michael Dell, care a donat deja 36 de milioane de dolari pentru ajutorarea celor care au avut de suferit din cauza uraganului Harvey, s-a angajat să doneze un dolar pentru fiecare dolar donat marți de alte persoane, în limita a zece milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri