Caută
Close this search box.

SUA, pregătite să recurgă la capacitățile lor nucleare în cazul unei amenințări nord-coreene

Statele Unite ale Americii sunt pregătite să-și folosească capacitățile nucleare în cazul în care Coreea de Nord continuă să le amenințe sau să-i amenințe pe aliații lor, a declarat duminică Casa Albă, relatează AFP.

După noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, președintele american Donald Trump a vorbit duminică la telefon cu premierul nipon Shinzo Abe, a indicat Casa Albă într-un comunicat.

„Cei doi lideri au condamnat continuarea acțiunilor de destabilizare și de provocare din partea Coreii de Nord și au confirmat angajamentele reciproce de neclintit între cele două țări în materie de apărare și s-au angajat să continue să coopereze îndeaproape”, se afirmă în text.

„Președintele Trump a reafirmat angajamentul SUA de a apăra patria noastră, teritoriile noastre și pe aliații noștri folosind întreaga gama de capacități diplomatice, convenționale și nucleare de care dispun”, precizează comunicatul președinției americane.

Cu câteva ore mai devreme, Statele Unite au avertizat Coreea de Nord că ar putea declanșa „un răspuns militar masiv” dacă aceasta din urmă le va amenința teritoriul sau pe cel al aliaților lor.

Avertismentul a fost formulat de ministrul apărării american Jim Mattis în finalul unei reuniuni de urgență convocată de Donald Trump cu consilierii săi în domeniul securității naționale.

Reuniunea a vizat examinarea consecințelor celui de-al șaselea test nuclear nord-coreean care, potrivit Phenianului, a fost unul cu bombă cu hidrogen sau o bombă H, mult mai puternică decât bomba atomică sau bomba A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri