Caută
Close this search box.

Succes istoric: Horia Tecău, campion de dublu la US Open, alături de Jean-Julien Rojer

La 42 de ani după Ilie Năstase (campion la, cum se numea pe atunci, Forest Hills, alături de Jimmy Connors), constănțeanul Horia Tecău (32 de ani) a triumfat în proba de dublu la US Open, alături de olandezul Jean-Julien Rojer (36 de ani), partenerul său de dublu cu începere din 2015, an în care cei doi au câștigat și turneul de la Wimbledon.

Tecău și Rojer i-au învins clar pe spaniolii Marc Lopez, 35 de ani (20 WTA la dublu) și Feliciano Lopez, 35 de ani (24 WTA la dublu și 35 WTA la simplu), cu 6-4, 6-3.

A fost, așadar, a doua cea mai importantă performanță din cariera lui Tecău (nr. 19 mondial WTA la dublu) și Rojer (nr. 23 WTA la dublu), aflați la al doilea turneu de Grand Slam câștigat și urmând să împartă, acum, un cec în valoare de 675.000 USD.

Cei doi spanioli, care nu sunt frați – așa cum cred mulți -, erau cotați ca favoriți nr.11 ai marelui turneu de la New York. Anul trecut ei au câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros, învingându-i în finală pe celebrii frați Bryan, Bob și Mike, din SUA.

Revenind la New York, să notăm că în primul set s-a mers cap la cap, după care, chiar la final, Tecău si Rojer au reușit să se impună cu un break în ultimul game. Apoi, în setul doi, românul și olandezul și-au făcut serviciul în cel mai important game, anume primul, care s-a prelungit timp de aproape un sfert de oră și în care spaniolii au avut trei mingi de break, fiind foarte aproape de a răsturna situația. După 1-0 însă, Tecău și Rojer nu au mai putut fi opriți până la 6-3 și victoria finală cu 2-0 la seturi. pe locul al

S-a confirmat din nou diferența uriașă dintre probele de simplu și dublu la tenis. Ele pot fi considerate, practic, sporturi diferite, atâta vreme cât, iată, Tecău și Rojer au dominat categoric turneul de la US Open și finala sa, dar la simplu cei doi aproape că nici nu contează în turneele WTA: Horia Tecău a avut cea mai bună clasare, la simplu, din întreaga carieră, pe poziția a 326-a (în 2005), în vreme ce Jean-Julien Rojer a atins, în același an 2005, abia poziția ”record” cu nr. 218. La dublu, însă, cei doi fac adevărate ravagii, după cum bine se vede. Felicitări, Horia Tecău ! (foto UbiTennis.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri