Caută
Close this search box.

Taifunul Talim a lovit insulele de sud-vest ale Japoniei

Puternicul taifun Talim, cel de-al 18-lea al acestui sezon din Asia, mătură de miercuri insulele de sud-vest ale Japoniei și ar urma să afecteze în următoarele zile partea centrală a arhipelagului, au avertizat joi autoritățile nipone citate de AFP.

Agenția națională de meteorologie a atras atenția asupra unor precipitații extrem de abundente și riscurilor provocării de inundații și alunecărilor de teren.

Joi dimineață, taifunul Talim se afla între Okinawa și Kyushu (sud-vest) și se îndrepta în direcția nord-est, deplasându-se cu o viteză de 15 km/h însoțit de vânturi de până la 252 km/h.

Agenția meteo prognozează ploi „care nu au mai fost văzute de 50 de ani” în zona Okinawa.

Insula Miyako (54.000 de locuitori), din extremul sudic al arhipelagului, este afectată de miercuri de rafale de vânt și de ploi diluviene, potrivit imaginilor difuzate la televiziune, care au obligat închiderea temporară a școlilor.

Întreruperile de curent electric au afectat deja 18.000 de locuințe, potrivit companiei locale de electricitate.

Taifunul Talim urma inițial să se îndrepte spre vest, dar s-a întâlnit cu un alt ciclon, (taifunul Doksuri), fapt ce i-a provocat o schimbare de direcție spre principalele insule ale arhipelagului nipon (Kyushu, Shikoku, Honshu) pe care urmează să le traverseze la începutul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri