Caută
Close this search box.

Tăriceanu, atac dur la Iohannis: Duhul Sfânt ne dă sfaturi nouă, păcătoşilor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat joi un nou atac, extrem de dur, la șeful statului.

Declaraţiile au fost făcute La Parlament, unde șeful ALDE a fost rugat să comenteze declarațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora „într-un stat de drept, persoanele urmărite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”.

„Când aud declarațiile astea, am de multe ori senzația că printre noi – am o revelație așa – s-a coborât Duhul Sfânt care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici, iar Duhul Sfânt ne dă sfaturi”, a răspuns Tăriceanu.

„Regret că își imaginează că o să înghițim poveștile pe care ni le livrează”, a mai declarat șeful Senatului.

Ulterior, în aceeași declarație, Tăriceanu a precizat că se întreabă „dacă mai este posibilă o colaborare cu președintele care nu urmărește decât destabilizarea instituțiilor democratic alese”.

„Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem corupt de putere din România și o spun foarte clar!”,

Șeful ALDE a mai spus că în cazul vicepremierului Sevil Shhaideh „nu sunt formulate acuzații” și „nu există nici o cerere de începere a urmăririi penale”. „Deci, pentru ce să-și dea demisia?”, i-a întrebat Tăriceanu pe jurnaliști.

Tăriceanu a omis să spună că DNA a început deja urmărirea penală împotriva lui Shhaideh, pe care a acuzat-o de abuz în serviciu, pentru fapte comise când era secretar de stat.

„Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri, pe diferite hotărâri de Guvern, pentru toți membrii Guvernului.

Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-a convenit domnului președinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să-și dea demisia și să ne mai trezim, încă o dată, cu un Guvern de tehnocrați, pentru că, iată, cu pași repezi se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a mai spus Tăriceanu, citat de digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri