Caută
Close this search box.

Top 5 alimente sănătoase pentru creier

Mâncarea pe care o consumăm ne influenţează capacitatea de a gândi, de a lucra sau de a ne concentra. În aceste condiţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii indică faptul că alegerea alimentelor potrivite ne-ar putea ajuta să ne îmbunătăţim capacităţile cognitive cu 20%.

Fernando Gómez-Pinilla, profesor la UCLA, a declarat că „alimentele sunt ca nişte compuşi farmaceutici care afectează creierul. Dieta, exerciţiile şi somnul au potenţialul de a altera sănătatea creierului şi funcţiile mentale. Acest lucru oferă posibilitatea de a îmbunătăţi capacităţile cognitive, protejând totodată creierul de îmbătrânire, prin alegerea dietei potrivite”.

Mai jos, vă prezentăm 5 astfel de alimente benefice pentru creier, care ne îmbunătăţesc capacităţile cognitive.

1. Sfecla roșie/ Sucul de sfeclă roșie: Studiile arată că oamenii au rezultate mai bune la testele cognitive la doar 90 de minute după ce au consumat suc de sfeclă roșie. De asemenea, acești nitrați naturali permit să circule mai mult oxigen spre creier.

 

2. Afinele: Datorită antioxidanților conținuți, afinele și consumul acestora, prezintă un efect protector asupra creierului nostru, ajutând la prevenirea bolilor legate de vârstă cum ar fi demența și Alzheimer.

 

 

3. Țelina: Această verdeață crocantă reprezintă o mare sursă de luteolină, iar consumul ei este cunoscut ca fiind foarte folositor pentru reducerea ratei de pierdere a memoriei o dată cu vârsta. În plus, ajută la calmarea inflamațiilor creierului și poate ajuta la prevenirea degenerării acestuia.

 

4. Uleiul de cocos: Un studiu al clinicii Mayo a constatat că persoanele care au mâncat mai multe grăsimi saturate au un risc mai scăzut cu 36% de dezvoltare a demenței. O mare sursă vegană de grăsimi saturate o reprezintă uleiul de cocos. Acesta poate fi folosit în mod special ca înlocuitor al untului, la copt.

 

5. Ciocolata neagră: Flavonolii găsiți în ciocolata neagră ajută la îmbunătățirea circulației sangvine în tot corpul, ceea ce face mai ușoară circulația sângelui spre creier. Acest lucru îmbunătățește memoria noastră și funcționarea generală a creierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri