Caută
Close this search box.

Transfăgărăşanul, închis sâmbătă pentru una din cele mai dificile competiţii din lume

Traficul rutier va fi închis, sâmbătă, pe Drumul Naţional 7, între Barajul Vidraru şi tunelul de la Bâlea Lac, în judeţul Argeş, pentru desfăşurarea unei competiţii sportive. „Transfier 70.3” este considerat al treilea triatlon din lume ca dificultate pe distanţe lungi şi cuprinde înot în Lacul Vidraru, alergare în jurul acestuia şi ciclism pe Transfăgărăşan.

Potrivit Poliţiei Judeţene Argeş, în conformitate cu avizul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sâmbătă, se va desfăşura o competiţie sportivă de triatlon pe DN 7, Transfăgărăşan, în judeţul Argeş, potrivit news.ro.

Pentru derularea competiţiei, circulaţia rutieră va fi închisă între orele 8:00 şi 18:00, pe tronsonul cuprins între kilometrul 62 (zona Barajului Vidraru) şi kilometrul 116 (zona tunel Bâlea Lac).

„Pentru buna desfăşurare a traficului rutier, recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze cu atenţie şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi pe traseul de deplasare”, anunţă Poliţia Judeţeană Argeş.

De asemenea, pietonii sunt rugaţi să circule numai pe acostament, iar traversarea străzii să o facă numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Competiţia se numeşte „Transfier 70.3” şi, potrivit organizatorilor, este în top trei cele mai grele competiţii de triatlon pe distanţe lungi din lume, asemănător ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3.

Concursul cuprinde probe de înot în Lacul Vidraru, ciclism pe Transfăgărăşan şi alergare de-a lungul lacului. La final, concurenţii vor urca 392 de trepte până la statuia Prometheu, „omul de fier”, construit în apropierea lacului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri