Caută
Close this search box.

Trei români aflați pe Insula St. Marteen din Caraibe nu mai pot fi contactaţi, după uraganul Irma

Uraganul Irma a lovit Insula Barbuda din Caraibe. Viteza vântului a atins 295 km/h, iar locuitorii au fost evacuați. MAE are în atenţie cazul a trei cetăţeni români aflați în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma trecerii uraganului Irma.

Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autoritățile din St. Marteen, pentru a verifica situaţia acestora.

Ministerul Afacerilor Externe a întreprins, în regim de urgenţă, încă din primele momente, demersuri pentru a obține informații cu privire la existența unor cetățeni români afectați de uraganul Irma.

De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris și Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autoritățile franceze respectiv olandeze, pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români în zona afectată.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritățile din zona afectată se efectuează cu dificultate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

Teritoriul, care face parte din statul insular Antigua şi Barbuda, a fost complet devastat. Au fost afectate insulele învecinate, printre care și celebrele Saint Martin şi Puerto Rico. Cuba a emis alerte şi locuitorii îşi fac provizii. Uraganul se îndreaptă acum spre Florida – unde autorităţile spun că va fi furtuna unei generaţii şi dau avertizări peste avertizări.

Celebra zonă turistică Florida Keys este evacuată obligatoriu – şi pentru vizitatori, şi pentru rezidenţi. Furtuna a atins de câteva ore şi Republica Dominicană

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri