Caută
Close this search box.

Trump vrea paradă militară la Washington, pe 4 iulie, așa cum a văzut la Paris

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, dorește organizarea pe 4 iulie, Ziua Independenței, a unei parade militare la Washington similare celei văzute de el anul acesta la Paris cu prilejul Zilei Naționale a Franței, transmite EFE.

„Ne gândim într-adevăr să avem, pe 4 iulie, o mare paradă, pentru a arăta puterea noastră militară”, a spus luni Donald Trump, în fața jurnaliștilor, la începutul întâlnirii sale cu președintele francez, Emmanuel Macron, la un hotel din New York, oraș unde amândoi participă la dezbaterile Adunării Generale a ONU.

Liderul american a reiterat faptul că parada la care a asistat pe 14 iulie, de Ziua Bastiliei, sărbătoarea națională a Franței, a fost „una dintre cele mai bune” pe care le-a văzut vreodată.

„A fost ceva extraordinar” și „poate că putem face ceva similar pe 4 iulie, pe bulevardul Pennsylvania din Washington”, a arătat Trump.

„Va trebui să încercăm”, a adăugat el, reluând apoi aprecierile pentru parada vizionată la Paris.

SUA celebrează în fiecare an, pe 4 iulie, Ziua Independenței, organizând evenimente și parade, dar nu de tip militar.

Una dintre destinațiile cele mai populare pentru sărbătorirea independenței este capitala țării, Washington, unde se desfășoară o paradă pe bulevardul Pennsylvania și un spectacol de artificii la care asistă zeci de mii de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri