Guvernul francez a anunțat, vineri, repunerea pe piață a vechii formule a unui medicament larg folosit împotriva hipotiroidiei, în fața furiei pacienților care au prezentat reacții adverse de la noua formulă a Levothyrox, luată de trei milioane de francezi, informează France Presse.

„Ne-am asigurat ca vechiul Levothyrox (…) să fie disponibil în cincisprezece zile”, a declarat titulara portofoliului sănătății, Agnes Buzyn, la postul de radio France Inter, adăugând că „alternative, alte mărci, alte medicamente” vor fi accesibile ”în decurs de o lună”.

Acestea ”vor permite treptat pacienților să poată alege medicamentul care li se potrivește cel mai bine”, a spus ea.

Cu acest anunț, guvernul înțelege să răspundă miilor de plângeri cu privire la efecte adverse — crampe, dureri de cap, amețeli, căderea părului …—provocate de noua formulă a Levothyrox, care este produs de compania germană Merck.

Trei milioane de pacienți iau Levothyrox în Franța pentru a trata hipotiroidismul sau după o operație de cancer tiroidian, arată Agerpres.

Franța este prima țară în care a fost introdusă noua formulă dar, potrivit laboratorului Merck, proceduri de omologare sunt în curs de desfășurare și în alte țări.

Noua formulă a Levothyrox a fost introdusă pe piață la sfârșitul lunii martie. Agenția franceză pentru medicamente a cerut companiei Merck — în 2012, potrivit ei — să facă produsul mai stabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here