Caută
Close this search box.

Referendum în Catalonia: Votul s-a încheiat. Peste 460 de răniți în confruntările violente cu poliția

Confruntări violente între votanți și forțele de ordine la referendumul pentru independență din Catalonia. Peste 400 de oameni au fost răniți.

De curând, votul s-a încheiat. Guvernul regional a anunțat însă că oamenii aflați la coadă în fața secțiilor vor putea să voteze, potrivit tvr.ro.

Este greu de preconizat dacă va exista un rezultat credibil al acestui referendum.

Autorităţile spaniole au trimis la Barcelona şi în celelalte oraşe mii de poliţişti şi Garda civilă pentru a opri desfăşurarea referendumului declarat ilegal de Madrid.

Poliţia naţională a intrat în secţiile de vot pentru a împiedica desfăşurarea scrutinului. Oamenii au încercat să ţină piept echipajelor şi au avut loc ciocniri de stradă. Până acum, bilanţul este de peste 460 de răniţi, printre care și polițiști.

Intervenția poliției a atras furia tuturor celor care voiau să voteze.

„Folosirea iresponsabilă şi nejustificată a violenţei de către statul spaniol nu va submina dorinţa cetăţenilor catalani de a vota paşnic şi democratic. Dar astăzi e şi mai clar pentru cei care încă aveau dubii şi pentru întreaga lume ce se întâmplă în asemenea zile. Violenţe, bastoane, gloanţe de cauciuc, agresiuni împotriva oamenilor care s-au adunat paşnic pentru a proteja urnele, buletinele şi sectiile de vot”, a declarat Carles Puigdemont, președintele catalan.

„Obiectivul nu este populaţia care vine să-şi exprime opinia. Obiectivul este materialul electoral. Pentru asta am cerut înţelegere şi colaborare. Am fost forţaţi să facem ceea ce nu am vrut. Declaraţia guvernului catalan a dezvaluit clar că totul este o înşelătorie, o farsă”, a declarat Enric Millo, delegatul guvernului spaniol în Catalonia.

FOTO: EPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri