Caută
Close this search box.

Dorin Cocoș, eliberat condiționat din închisoare, după un an de detenție

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost eliberat, marți, din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a luat această decizie. Acesta a executat efectiv un an de închisoare din pedeapsa de doi ani și patru luni primită în dosarul „Microsoft”, anunță Agerpres.

Tribunalul a admis contestația lui Cocoș împotriva deciziei din 16 august luată de Judecătoria Sectorului 4, instanță care respinsese cererea de eliberare condiționată.

Judecarea dosarului „Microsoft” a început în 24 martie 2015 şi s-a încheiat în octombrie 2016, fiind vizat modul în care au fost atribuite licenţe Microsoft timp de zece ani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Este al treilea dintre cei patru condamnați în primul dosar Microsoft care este eliberat condiționat. În detenție se mai află doar fostul ministru Gabriel Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri