Caută
Close this search box.

Octombrie – incep stagiunile muzicale 2017-2018

Daca luna Septembrie a fost un superb moment  muzical prin programul variat, incarcat si valoros al Festivalului George Enescu, luna Octombrie inseamna pentru melomani inceputul stagiunii 2017-2018 pe principalele scene muzicale din Bucuresti  –  Ateneul Roman, Sala Radio, Opera Romane.

Joi, 5 Octombrie, ora 19,00, Orchestra Filarmonicii George Enescu , condusa de dirijorul Kah Chun Wong (Singapore) va invita in minunata sala a Ateneului Roman pentru a audia Suita „Mihai Viteazu” de Tiberiu Olah, Concertul nr.1 pentru pian si orchestra de Franz Liszt, solist Daniel Goiti si Simfonia nr.9 de Antonin Dvorak.  Ziua de vineri inseamna o reauditie a aceluiasi program sau o oportunitate pentru cei carora programul incarcat nu le permite sa ajunga in serile de joi.

 Vineri, 6 Octombrie, ora 19,00, la Sala Mihail Jora a Radiodifuziunii Romane, Orchestra Nationala Radio si Corul Academic Radio, sub bagheta Maestrului Cristian Mandeal, va propun o minunata poveste de dragoste „Daphnis si Chloe” in mirajul muzicii lui Ravel. In partea I a concertului se va audia Uvertura operei „Cotofana hoata” de G. Rossini si Concertul nr.1 pentru vioara si orchestra opus 6 de N. Paganini, solist: Razvan Stoica. In afara de spectatorii prezenti in sala de concerte, melomani din toata tara se bucura de auditia in direct a acestor concerte pe undele Romania Mizical si Romania Cultural, cu mici interviuri ale invitatilor solisti sau dirijori in timpul pauzei  sau diferite detalii despre partiturile sustinute.

Orchestra de Camera Radio are in fiecare miercuri programat concert pentru iubitorii acestui gen muzical. Deschiderea de stagiune va fi miercuri 11 Octombrie, ora 19,00 in Sala Mihail Jora, cu programul: J.Ch. Bach – Uvertura operei Amadis des gaules, WG 39 si Simfonia nr.4 in re major opus 18, J.Haydn – Simfonia nr 92 in sol major ,Oxford; invitat solistul Gabriel Gyarmati – trompeta care va sustine Sonata de concert in re major pentru trompeta si orchestra de G.Ph. Telleman si Concertul in re major pentru trompeta si orchestra de G. Torelli. Dirijor – Jozsef Horvath.

Opera Romana va asteapta in aceasta stagiune cu titluri de opera si balet mult indragite si propune inceputul stagiunii cu Gala extraordinara „VINCERO Luciano Pavarotti – Povestea unei vieti” joi, 5 Octombrie, ora 18,30.

Sunt numeroase evenimentele muzicale bucurestene, in diferite locatii si cu diversi participanti, Octombrie si Noiembrie vor avea cu siguranta seri cu nostalgii de toamna iar luna Decembrie va insemna din nou colinde, traditie, bucurie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri