Caută
Close this search box.

Școala din bar și din poliție

Elevii unei comune din Iași învață în clase improvizate într-un magazin sătesc, într-un bar și într-un fost post de poliție.

Proiecte avem, rezultate mai rar. Elevii unei comune ieşene învaţă în clase improvizate: într-un magazin sătesc, într-un bar sau un fost post de poliţie. De 10 ani au promis autorităţile că vor construi acolo un campus şcolar modern. Însă lucrările au foat abandonate din lipsă de bani, relatează TVR.

Aflată la numai 40 de kilometri de Iaşi, comuna Belcești are peste 1.000 de elevi şi copii de grădiniţă. Aproape toţi învaţă în clase improvizate, cu gândul la campusul şcolar nou-nouţ, promis de autorităţi de 10 ani. În satul Tansa, cei mici se înghesuie în două cămăruţe. Una a fost magazin, cealaltă bar.

În satul Belceşti, copiii merg la grădiniţă într-un fost post de poliţie.

Ministerul Educației a aprobat construirea unui campus școlar în comuna Belcești în 2006. Era un proiect grandios: o școală mare, cu laboratoare, garsoniere pentru profesorii navetiști și o cantină. De atunci, a fost turnată fundaţia şi atât! S-au terminat banii, a dispărut şi entuziasmul. Iar vechea şcoală fusese deja dărâmată, cu gândul că oricum nu va mai fi nevoie de ea.

Doar fundaţia cu fiare ruginite mai aminteşte de proiectul marelui campus. Autorităţile încă le dau oamenilor speranţe.

Deocamdată, campusul nu există decât pe hârtie şi în visele copiilor care se chinuie să înveţe pe unde pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri