Caută
Close this search box.

Vizită importantă a premeirului Tudose.Unde e acum șeful Guvernului.FOTO

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost primit, marți, la Palatul Evksinograd din Varna de omologul bulgar, Boiko Borisov.

Cei doi premieri urmează să aibă o întrevedere tete-a-tete, care se va desfășura în contextul organizării, la Varna, a celei de-a patra reuniuni a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria.

În paralel cu întâlnirea lui Tudose cu Borisov, la Palatul Evksinograd vor avea loc și o serie de întâlniri bilaterale ale oficialilor români cu omologii bulgari.

Aceste întâlniri vor fi urmate de reuniunea Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria, care va evidenția continuarea cooperării consolidate, pe multiple paliere, între cele două țări vecine, partenere în Uniunea Europeană și aliate în cadrul NATO, conform Executivului român.

Pe agenda ședinței comune a celor două Guverne se vor afla subiecte din domenii de interes reciproc, precum cooperarea economică, infrastructura de transport și cea energetică, muncă, afaceri interne, dezvoltarea regională și cooperare transfrontalieră. Discuțiile vor viza și problematica europeană și perspectivele de coordonare în pregătirea primelor mandate la președinția Consiliului UE ale României și Bulgariei.

Totodată, cele două Executive vor adopta o Declarație comună referitoare la ariile principale ale cooperării bilaterale, regionale și în plan european, euroatlantic și internațional. În cadrul reuniunii vor fi semnate și o serie de documente sectoriale bilaterale.

În contextul acestui eveniment, prim-ministrul Tudose și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, împreună cu omologii lor bulgari au inaugurat, marți dimineață, un nou punct de trecere a frontierei, la Lipnița-Kainargea.

Marți după-amiază, prim-ministrul Tudose va participa, la Varna, la Reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia.

De asemenea, premierul Tudose va susține declarații de presă comune cu omologii din Bulgaria, Boiko Borisov, și Grecia, Alexis Tsipras, și cu președintele sârb, Aleksandar Vucic, conform programului oficial al șefului român al Executivului.

Din delegația română care îl însoțește pe premierul Tudose la Varna fac parte vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, George Șimon, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri