Caută
Close this search box.

Simona Halep, victorie istorică în faţa Mariei Şarapova: românca o învinge pentru prima oară pe rusoaică

Simona Halep a făcut o partidă senzaţională la Turneul de la Beijing, învingând-o pentru prima oară în carieră pe Maria Şarapova: 6-2, 6-2.

Dacă ajunge în finală, Simona are şansa de a urca, din nou o premieră, pe locul 1 al clasamentului-

După această victorie istorică, Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

„Mă încântă provocarea de a juca împotriva cuiva care este numărul doi mondial. Simona este o mare jucătoare şi a avut un an excelent. De fiecare dată când ai ocazia să înfrunţi un adversar care face totul bine şi aşa cum trebuie, este minunat să vezi unde te afli şi la cel nivel ai ajuns”, declarase Şarapova înainte de a o întâlni pe Simona Halep, după victoria împotriva Ekaterinei Makarova.

După meci, Simona Halep a comentat prima victorie în fața Sharapovei și a explicat cum a reușit să o învingă pe rusoaică.

„Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit destul de bine și cred că acum pot vedea munca pe care am făcut-o după US Open. Este prima mea victorie în fața ei și vreau să mă bucur de acest moment. Sunt foarte fericită că am câștigat.

Am jucat contra ei și mereu simțeam că pot câștiga, dar nu se întâmpla. Azi m-am gândit că e doar un meci, că trebuie să dau tot ce am mai bun. Știam că trebuie să fiu calmă și concentrată. Asta am făcut și m-a ajutat. Am fost calmă, relaxată, râdeam cu echipa mea. Simt că progresez la acest capitol.

Nu simt că am făcut ceva diferit față de alte meciuri. Și-n vara asta am făcut meciuri bune. Faptul că am bătut-o pentru prima dată face ca acest moment să fie special. Am mai jucat așa și mai pot juca așa. Am vorbit cu Darren și era fericit. Sunt fericită pentru ce am făcut azi. De mâine mă voi gândi la ce am de făcut în continuare”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri