Caută
Close this search box.

Alertă! Mineri dispăruți în urma unei surpări de galerie la Mina Lupeni

Trei mineri sunt dați dispăruți în urma unei surpări care a avut loc joi după-amiază la Mina Lupeni, din Valea Jiului, la fața locului fiind deplasate mai multe echipaje de salvatori.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că la nivel județean a fost activată Grupa operativă de suport tehnic și că salvatorii mineri intervin la fața locului.

„La Mina Lupeni s-a produs o surpare în subteran. Din primele informații trei oameni nu răspund”, a precizat prefectul județului Hunedoara, citat de Agerpres.

Potrivit primelor informații, surparea s-ar fi produs pe o galerie din subteran și ar avea o lungime de circa 10 metri.

„Surparea a avut loc în Panoul 7C, sectorul 2. Au fost prinși trei mineri care lucrau la mutarea unui abataj. Echipele de salvatori mineri desfășoară activitățile necesare pentru salvarea victimelor” , a declarat președintele Sindicatului ‘Muntele’, Darius Câmpean.

În zona din subteranul Minei Lupeni, unde s-a produs surparea, se aflau 14 mineri. Dintre aceștia, 11 au reușit să iasă la suprafață, iar trei au rămas în subteran după ce abatajul s-a surpat, iar cărbunele căzut din tavan a blocat căile de acces.

Surparea s-a produs într-un abataj cu banc subminat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara anchetează incidentul de la Mina Lupeni, însă nu se știe, deocamdată, care au fost cauzele care au dus la producerea surpării.

„Abatajul acela are o intrare și o ieșire. Nu se știe ce a cedat acolo. Probabil sunt stâlpii de susținere”, a explicat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Pentru moment, evenimentul este încadrat la categoria incidentelor periculoase. Mina Lupeni era prevăzută să fie închisă la sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri