Caută
Close this search box.

Bani pentru românii din Catalonia. FOTO

Deputatul PMP de diaspora, Doru Coliu, intenționează să trimită o scrisoare publică președintelui Cataloniei, Carles Puigdemont, în care să solicite despăgubiri pentru românii care vor fi afectați de ieșirea Cataloniei din UE, după o eventuală desprindere de Spania și declarare a independenței.

”Pe mine mă interesează în primul rând românii din Catalonia și copiii lor. Am intenția să fac o scrisoare către Carles Puigdemont, în care îi voi solicita să îmi spună cum va proteja investițiile și proprietățile românilor atunci când vor ieși din UE și dacă le va plăti diferența de valoare și despăgubiri celor care vor să plece. Deoarece au fost parte atunci când s-au angajat în fața UE.”, spune Coliu.

Deputatul Coliu este convins că mulți români din Catalonia vor pleca în alte zone ale Spaniei sau în alte țări, situație care va afecta multe familii.

”Mulți români vor pleca din Catalonia și pentru asta vor trebui să fie despăgubiți. Voi cere despăgubiri pentru începutul unei noi vieți în altă țară. De asemenea, nu trebuie să trecem cu vederea faptul că primii care vor suferi vor fi copiii care vor schimba școala.”, declară deputatul PMP.

Coliu îi cere soției președintelui Puigdemont, românca Marcela Topor să-i răspundă la o întrebare

”Iar pentru prima doamnă a Cataloniei am o singură întrebare: Cum ar vota dacă Transilvania ar vrea să se separe de Vaslui sau de orice alt oraș din Moldova sau altă zonă a României mai săracă? Probabil e de ajuns să spui că sunt mai bogați cei din Transilvania.”,întreabă alesul.

 

Un răspuns

  1. E simplu răspunsul .Dacă este de acord cu separarea Cataloniei de Spania atunci trebuie să fie de acord și cu separarea Transilvaniei de Românie .Transilvania aparține de România de mai puțin de 100 de ani deci cea mai mare parte a existenței și istoriei Transilvaniei este fără de România .Trebuie să mai spunem că Transilvania a existat ca stat de sine stătător înainte cu sute de ani de existența statului Român .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri