Caută
Close this search box.

Las Vegas: Prietena lui Paddock nu știa nimic despre planul masacrului

Prietena atacatorului din Las Vegas susține că ea nu știa nimic din planul funest al lui Stephen Paddock, care a ucis duminică 58 de oameni și a rănit alți 489, unii dintre aceștia din urmă primind miercuri vizita președintelui american, Donald Trump, transmite AFP.

Foto: (c) Las Vegas Metropolitan Police Department

Marilou Danley afirmă, într-o declarație citită de avocatul său la Los Angeles, că ea îl cunoștea pe Stephen Paddock doar ca un bărbat „amabil, atent, liniștit”, cu care își imagina viitorul.

„El nu mi-a spus nimic vreodată” care să lase să se întrevadă „că ceva oribil urma să se întâmple”, a adăugat ea.

Danley povestește că, în urmă cu circa două săptămâni, Paddock i-a spus că i-a găsit „un bilet ieftin pentru Filipine”, îndemnând-o să facă o vizită familiei sale. „Ca toți filipinezii care trăiesc în străinătate, eram fericită la ideea de a mă întoarce acasă și a mă întâlni cu familia și prietenii”, continuă declarația femeii.

Ajunsă acolo, el i-a transferat o importantă sumă de bani — 100.000 de dolari conform unor informații apărute în presă — „spunând că aceasta este pentru ca eu să cumpăr o casă pentru mine și familia mea”.

Marilou Danley spune că era recunoscătoare, dar îngrijorată ca „această călătorie neașteptată” în țara sa natală, urmată de banii primiți, să nu reprezinte „o manieră de a rupe” relația cu ea, însă nu a bănuit vreodată că partenerul său „plănuia violențe împotriva cuiva”.

În vârstă de 62 de ani, femeia a revenit la Los Angeles marți seara „știind că FBI și poliția din Las Vegas doreau să discute” cu ea.

Marilou Danley s-a declarat „devastată de morții și răniții” în urma atacului, „ca mamă și bunică” fiind cu inima alături de toți cei ce au pierdut pe cineva apropiat.

În această fază a anchetei, ea nu a fost arestată sau inculpată, poliția contând pe ea pentru a înțelege ce l-a determinat pe prietenul său să comită masacrul de duminică noaptea.

În Las Vegas, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a reușit să ocolească toate măsurile luate pentru a proteja locul concertului de muzică country pe care l-a vizat. El s-a instalat la înălțime, la cel de-al 32-lea etaj al unui hotel situat chiar în față, ‘împroșcându-i’ pe cei peste 22.000 de spectatori cu o ploaie de gloanțe, ucigând cel puțin 58 de oameni și rănind aproape 500.

El s-a sinucis înainte ca poliția să intre în camera sa, iar motivele atacului rămân neelucidate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri