Caută
Close this search box.

Simona Halep face istorie: urcă în finală la Beijing și devine nr.1 mondial

 

 

UPDATE. Fericită și emoționată după victoria care o propulsează în premieră pe locul 1 mondial, Simona Halep a făcut o declarație chiar pe terenul de tenis, înaintea conferinței oficiale de presă: „Vă mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână! Mulţumesc China! Am avut meciuri senzaţionale aici!”, a afirmat Halep, amintinddin noui de victoria împotriva Mariei Sharapova.”Sunt foarte emoţionată. Este uimitor. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, familiei, echipei. Vreau să mulţumesc tuturor şi celor de acasă care mă urmăresc”, a încheiat Halep.

 

Așa cum am prevăzut și cum am afirmat de mai multe ori – chiar și atunci când nu câștiga toate partidele – cea mai valoroasă jucătoare româncă de tenis a tuturor timpurilor, Simona Halep, va deveni și – oficial – nr.1 mondial în clasamentul profesionist WTA, care va fi dat publicității în prima zi de luni de după încheierea turneului, adică pe 9 octombrie.

Ea este prima româncă din istoria tenisului ajunsă în această foarte onorantă postură și al doilea reprezentant al țării noastre. după celebrul Ilie Năstase, aflat pe locul 1 mondial timp de 40 de săptămâni, în 1972 și 1973.

În semifinala de sâmbătă dimineața a puternicului turneu de tenis, Premier Mandatory, de la Beijing, Simona  trecut destul de lejer de cîștigătoarea de la Roland Garros (și învingătoarea Soranei Cîrstea), letona Jelena Ostapenko, cea care o învinsese în finala celebrului turneu francez:

Simona Halep – Jelena Ostapenko 6-2, 6-4

Simona va disputa finala de la Beijing, dar, indiferent de rezultat, ea va trece pe locul 1 WTA în clasamentul care va fi transmis, cum notam mai sus, oficial, după încheierea turneului.

Simona va juca duminică (la 11:30 AM) finala, în care pornește ca favorită, cu Caroline Garcia (Franța), 24 de ani, 1,77 m înâlțime, sportivă aflată acum pe cea mai înaltă poziție WTA din întreaga ei carieră, locul 15. Garcia a învins-o în semifinală pe cehoaica Petra Kvitova (locul 18 WTA) cu 6-3, 7-5. Simona Halep a învins-o pe Garcia chiar anul acesta, la Canadian Open, cu 6-4, 6-2. Cel mai important este, însă, faptul că, indiferent de rezultatul finalei de duminică, Simona Halep va deveni, luni, în mod oficial, jucătoarea de tenis nr.1 a Lumii, a 25-a ajunsă pe această poziție în cei 44 de ani de existență a circuitului mondial profesionist WTA.

3 răspunsuri

  1. Simona probeaza ca stie cu adevarat tenis si -iata- ajunge pe locul I la modul cel mai onest…mai mult, invingand doua adversare-consecutiv- mult mai inalte decat ea, impune idea ca Simona este Napoleonul tenisului mondial!

  2. Foarte frumoasa si originala ideea ! Intr-adevar, asa este, un adevarat Napolean al tenisului mondial . Felicitari pentru observatie !

  3. De cand a trecut pe locul I, cred ca Simona a contemplat prea mult situatia si a cazut in extaz si beatitudine, de unde lipsa concentrarii asupra acestei partide… E ok, inca e tanara si are multe oportunitati inaintea sa…
    ____––____Asta am scris(pe alta pagina) cam 15 ore in urma, la cateva minute dupa terminarea partidei cu C.Garcia, si am sperat pana tarziu ca Simona va intoarce soarta meciului, insa asta a fost, nu am avut satisfactie deplina, pentru ca as fi botezat-o pe Simona „si mai si”: Simona Napoleon Triple David Halep,pentru ca daca invingea si acum, chiar era si un Triple David, ar fi invins trei uriase, toate mai inalte(si mai fortzoase) decat ea , cu peste 8 cm, oricum Simona a dovedit ca in acest sport nu numai cantitatea conteaza dar si calitatea si as sublinia zicand „mai ales”…Iar -apropos de idee- am o alta idee care ar putea sa devina realitate, invit pe oricine cu bani multi sa reflecteze, insa propunerea ar trebui directionata spre Ion Tiriac, datorita -desigur, in primul rand- reputatiei sale in domeniu si pur sportiv(jucator si antrenor) dar si organizator de turnee.Idea este simpla si poate aduce -usor- peste 5o milioane de dolari(in contul sau) cu o investitie minima.este vorba de aranjarea unei partide unice, la modul cel mai particular, intre S.Halep si Serena Williams, insa absolut INAINTE ca aceasta sa reintre(daca va opta) din nou in circuitele oficiale.Astfel, I.Tiriac trebuie sa inchirieze -pentru o singura zi- cel mai mare teren de tenis din lume, si _garantat- media vanzarii biletelor va fi de O MIE dolari/ bucata, iar o alta suma de bani va veni din drepturile de inregistrare si difuzare (pt. cat mai multe televiziuni) chiar odata cu sfarsitul partidei, iar -la licitatie- o singura televiziune, transmisiune directa(si pay per view) de unde se poate incasa chiar O SUTA milioane dolari…Sunt sigur ca stadionul respectiv va fi plin la refuz cu VIP-uri din toate sectoarele, inclusiv snobi, pentru care o mie sau doua de dolari este maruntis…Pentru a fi apetisant, premiul va fi undeva la 30 Milioane, la o un raport de 18(pentru invingatoare) la 12(pentru „invinsa”-Sweet Defeat”!) sau pe aproape…Daca nici-un roman cu bani (si increzator in proiect) nu se va angrena cu idea, am sa incerc cu Richard Branson(multimiliardarul britanic, fondatorul la Virgin Group), caruia-cativa ani in urma- i s-a pus in seama ca ar fi incercat ceva de acest gen cu Led Zeppelin, pentru 800 MILIOANE dolari(!!!), numai ca Robert Plant ar fi refuzat, lucru dovedit ulterior a fi total fals.Poate insa ca va aprecia aceasta idee…Totusi, dac cineva il atentioneaza pe Tiric, zic, Ioane, daca aceasta idee iti gadila -macar putin- mustatile, incepe demersul ASAP, iar daca mai exista respect si pentru dreptul de autor iti zic „Myosotis ” si Sayonara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri