Caută
Close this search box.

Academicianul Mircea Ifrim: Doctorului Burnei i s-a făcut o mare nedreptate

Medic, anatomist, antropologist, profesor universitar, academicianul Mircea Ifrim apreciază că doctorul Gheorghe Burnei este victima unei mari nedreptăți.

„Consider că doctorului Gheorghe Burnei i s-a făcut o mare nedreptate. Deși am o considerație deosebită pentru Parchet, pentru procurori în general, cred că de data aceasta s-a exagerat. Nu procurorii trebuie să stabilească erorile medicale. Colegiul Medicilor este singurul abilitat să decidă dacă un medic a greșit sau nu, iar din câte știu eu Colegiul nu s-a exprimat în acest sens. Dimpotrivă, doctorul Gheorghe Borcean (n.r. președintele Colegiului Medicilor din România) a declarat că doctorul Burnei nu poate fi considerat vinovat apriori. În ceea ce mă priveste, i-am trimis pacienți foarte săraci doctorului Burnei și toți au fost mulțumiți. Îmi aduc aminte de cazul unei fetițe, care ar fi ajuns un monstru dacă nu era tratată corect. Mama fetitei e liftieră, iar doctorul Burnei i-a îndreptat coloana și acum are o calitate a vieții bună”, a declarat pentru MagnaNews.ro academicianul Ifrim.

Întrebat dacă imaginea mediciului Burnei mai poate fi reabilitată, academicianul Ifrim a apreciat că „reputația profesională a doctorului Burnei nu a avut de suferit”. „Unde a greșit doctorul Burnei? Când i-au fost lăsați 50 de lei pe masă, chiar dacă nu a fost de acord sa primească banii, trebuia să-i refuze vehement”, a mai declarat academicianul Mircea Ifrim.

Profesorul Gheorghe Burnei, ortoped pediatru, este acuzat de mai multe fapte de luare de mită. Dr.Burnei a declarat în faţa judecătorilor că nu a cerut nimănui nimic şi că părinţii i-au oferit bani din proprie iniţiativă, iar acum este oprit pe stradă de părinţi care-i cer să le opereze copiii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri