Caută
Close this search box.

Mii de pompieri militari, în sprijinul celor afectați de vremea rea

Peste 2.800 de pompieri militari au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, informează, duminică, IGSU.

Potrivit sursei citate, vremea nefavorabilă a produs efecte în Capitală și în alte 12 localități din șapte județe — Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova, informează Agerpres.

S-a intervenit pentru evacuarea apei din 12 curți și trei beciuri inundate din cauza ploilor, iar cu accesorii grele de descarcerare s-a intervenit pentru îndepărtarea a 12 arbori și a unui panou publicitar, nefiind, însă, semnalate cazuri sau situații care să pună în pericol viața persoanelor sau care să impună măsuri preventive de evacuare.

Pompierii bucureșteni au acționat pentru îndepărtarea a șase copaci căzuți pe carosabil și degajarea apei pe DN1 (Otopeni), situația fiind remediată, iar în județul Mehedinți au fost sesizate avarii în furnizarea cu energie electrică în două localități.

Întrucât prognozele meteo rămân în vigoare în următoarea perioadă, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni în cel mai scurt timp în zonele care impun astfel de intervenții.

De asemenea, prognozele de fenomene meteo periculoase menținându-se, se recomandă cetățenilor ca pe timpul vântului puternic să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță de copaci sau stâlpi de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri