Caută
Close this search box.

Dragnea caută premier?

În urmă cu patru luni, când liderul PSD și-a dat afară propriul guvern credeam că a atins apogeul cinismului politic. Iată că abia s-a obișnuit cu echipa guvernamentală a lui Tudose și avem semnale că Liviu Dragnea deja caută un nou premier.

Dar până la instalarea unei alte marionete la Palatul Victoria, Dragnea lucrează acum la planul de demolare a actualului Executiv. Mobilul a fost creat prin aruncarea pe piață a unui sondaj de opinie care efectiv decredibilizează și bruma de susținere guvernamentală. Doar lipsa de încredere a populației în câțiva politicieni, după cum bine se știe, nu e un criteriu suficient pentru a trece la schimbări majore. Și atunci care să fie următoarea miscare a hiper-imprevizibilului Dragnea?

Dosarul Belina este mărul discordiei între cei doi psd-iști. Tudose, cu tot elanul lui în a executa ordinele de partid, a dat înapoi când a trebuit să forțeze legea. În ciuda eforturilor uriașe, aproape autodistrugătoare ale liderilor PSD, de a o discredita pe Kovesi, DNA rămâne singura instituție capabilă să-i facă să șovăie în demersurile lor de a pune instrumentele justiției sub control politic. În fapt, Tudose a refuzat să sesizeze Curtea Constituțională, invocând conflictul între puterile statului. Refuzul lui Tudose vine pe terenul minat deja de Tudorel Toader, excesiv de diplomatul ministru al Justiției, care amână la nesfarșit legile care ar asigura protecția corupților.

Din punctul meu de vedere, Mihai Tudose își joacă acum cartea de politician. Poate rămâne jucăria de tinichea a lui Dragnea, care oricum guvernează prin interpuși, oamenii săi fideli din Teleorman, sprijinit doar de volatilul Tăriceanu, sau poate să întoarcă lucrurile în favoarea sa prin remanieri dorite de toată lumea, chiar de unii psd-iși puternici. Exemplele incompetenței ministeriale au numele de Liviu Pop, Petre Daea, Razvan Cuc. Nici Olguța Vasilescu nu stă prea bine, reușind printr-o lege a salarizării proastă să scoată toate sindicatele în stradă, chiar și acelea care sprijină de ani buni PSD-ul.

Rămâne să vedem următoarea mișcare a lui Dragnea, un personaj care se pare că acționează sub presiunea fricii. Nu cred că va avea o reținere în a sacrifica un nou guvern. O acțiune în forță pare discutabilă în acest moment, dar cred că șeful PSD este capabil să-și vândă propriul partid în schimbul libertății sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri