Caută
Close this search box.

1 Noiembrie este ziua Societății Române de Radiodifuziune

89 de ani de existenta, de informatie in toata tara, de bucurie prin vocile teatrale, de muzica prin concertele transmise, de emotie prin partidele sportive descriese in cuvinte, de rugaciune in ceas de dimineata au facut momente importante pentru orice roman care a deschis undele radioului in tara sau peste hotare. Legatura cu lumea a inceput de la aceste voci transmise fara incetare timp de 89 de ani.

Orchestra de Camera Radio sustine  miercuri,  1 Noiembrie un concert dedicat acestor zeci de ani de munca a zeci de generatii de redactori, muzicieni, tehnicieni, actori, reporteri printr-un program clasic : Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia 21 in la major , KV 134, Concertul nr.7 pentru vioara si orchestra, KV 271a unde solista va fi violonista Cristina Anghelescu si Simfonia nr.40 in sol minor, Kv 550. Maestru dirijor va fi Radu Popa.

Vineri, 3 noiembrie, Orchestra Nationala Radio va saluta acelasi eveniment aniversar a 89 de ani de existenta a Societatii Romane de Radiodifuziune. Sub bagheta dirijorului  Cristian Orosanu se vor interpreta partituri de Th. Rogalski – Trei dansuri romanesti, Ed. Elgar – Concert in mi minor pentru violoncel si orchestra , solist Alexander Bulzov si Simfonia nr.3 „Eroica”, opus 55 de L. van Beethoven.

O lume intreaga va putea fi alaturi de artistii, vocile si personalul tehnic al Radioului prin undele canalelor de informatie, muzica, teatru a Societatii Romane Radio. Multumiri acestor zeci de ani de munca, de dedicatie , de lupta de supravietuire in momente grele ale istoriei societatii romanesti si dorim ani multi inainte, cu putere si de inalta calitate jurnalistica!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri