Caută
Close this search box.

Dezastru în California. Cel puţin zece persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie

Cel puţin zece persoane au murit, alte peste 100 au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar mii de oameni au fost evacuaţi, după ce mai multe incendii de vegetaţie au izbucnit în nordul Californiei, informează BBC şi CNN.

Cel puţin şapte persoane au murit în districtul Sonoma, două au decedat în Napa, iar o persoană a fost găsită moartă în districtul Mendocino, alte zeci de persoane sunt date dispărute, ca urmare a incendiilor de vegetaţie.

Peste 100 de persoane au primit îngrijiri medicale la spitalele din Napa şi Sonoma, după incendiile masive ce au izbucnit în nordul Californiei. Majoritatea persoanelor tratate aveau arsuri pe suprafaţa corpului. Multe dintre persoane aveau dificultăţi de respiratorii după ce au inhalat fum.

Celebrele podgorii din zonă sunt distruse de foc

Potrivit autorităţilor, peste 1.500 de clădiri au fost distruse, iar aproximativ 57.000 de hectare agricole și viticole au fost ruinate.

Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat stare de urgenţă în districtele Napa, Sonoma, Orange şi Yuba.

”Incendiile au distrus structurile şi continuă să ameninţe mii de locuinţe, fiind necesară evacuarea a mii de rezidenţi”, se arată într-un comunicat emis de guvernatorul Californiei.

Pierderile populației sunt totale

Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA a emis un avertisment pentru zona San Francisco, anunţând că ”incendiul încă se dezvoltă, iar flăcările se vor răspândi rapid”.

Autorităţile nu au determinat cauzele izbucnirii incendiilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri