Caută
Close this search box.

Legea vaccinării, avizată de senatorii-jurişti. O nouă excepție, pentru cei ce fac dovada că sunt imuni la virus

Comisia juridică a Senatului a dat miercuri un aviz favorabil Legii vaccinarii, acceptând şi amendamentul propus de senatorul USR Edward Dârcă, potrivit căruia sunt exceptate de la vaccinare persoanele care fac dovada că sunt imuni la virusul împotriva căuia se administrează vaccinul.

„Mă uitam la articolul 24, unde sunt excepţiile în ceea ce priveşte vaccinarea minorilor, şi avem două situaţii: în momentul în care părintele îşi asumă calendarul de recuperare sau în momentul în care există o adeverinţă medicală a contraindicaţiilor definitive pentru anumite vaccinări. Aş propune să introducem şi un punct c), atunci când se poate face dovada că persoana sau copilul respectiv sunt imuni la virusul respectiv. Se poate face un test imunologic dintr-o picătură de sânge (…) Dacă are o imunitate dezvoltată, de exemplu la ROR, chiar dacă nu a fost dezvoltată, a captat virusul şi a trecut peste această etapă, organismul lui este imun. Dacă dovedeşte că este imun la virusul respectiv, să nu mai trebuiască să fie vaccinat pentru că oricum vaccinul nu mai produce niciun efect benefic pentru el. Este o chestiune de drepturi aici”, a declarat senatorul USR Edward Dârcă.

Avizul favorabil cu amendamentul adus de Edward Dârcă a fost adoptat cu majoritate de voturi, senatorul PNL Daniel Fenechiu opunându-se întregului proiect de lege.

Proiectul de lege va fi supus dezbaterii Comisiei de sănătate care ar urma să întocmească raportul care va fi dezbătut şi votat în plenul Senatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri