Caută
Close this search box.

ALERTĂ Unde e vaccinul antigripal: În Olt, peste 1.500 de persoane cu afecţiuni respiratorii au ajuns la medic într-o săptămână

Peste 1.500 de olteni cu afecţiuni respiratorii şi aproape 400, cu pneumonie au ajuns la medic într-o săptămână, cei mai afectaţi fiind copiii. Potrivit DSP Olt, nu s-a primit nicio doză de vaccin antigripal, deşi au fost catagrafiaţi 30.000 de oameni cu risc şi care doresc să cumpere serul.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au precizat că „frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”.

În săptămâna anterioară, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.543 de infecţii respiratorii acute şi 392 de pneumonii. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, ponderea este deţinută de grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani, fiind înregistrată o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Mediafax.

Deşi autorităţile militează pentru vaccinarea antigripală, fiind considerată cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, nicio doză din acest ser nu a ajuns în depozitele DSP Olt, în situaţia în care au fost catagrafiaţi 30.000 de olteni, consideraţi cu risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017-2018.

„Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu vaccin gripal”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri