Caută
Close this search box.

Părinții copiilor operați de doctorul Burnei ies la rampă. Georgiana Iacobuță: Copilul meu este sănătos și fericit

Din motive de echidistanță jurnalistică, MagnaNews își propune să abordeze dosarul profesorului Gheorghe Burnei nu numai dn perspectiva acuzatorilor. Debutăm, azi, cu mărturia emoționantă a unei mame, fericită că operația de scolioză a fiicei ei, operație făcută de doctorul Burnei, i-a redat copilului o calitate a vieții bună.

Am ales exemplul Georgianei Gabriela Iacobuță, o persoană care locuiește mai mult în afara țării, acum în Statele Unte ale Americii, pentru că a beneficiat de opinia medicilor occidentali. Asteptăm pe adresa redacției – redactia@magnanews.ro – cazurile reușite ale profesorului Burnei, insoțite de documente medicale, pe care le vom analiza cu ortopezi din clinicile occidentale.

  • Cum vedeți medicii români din punct de vedere profesional, din perspectiva omului care călătorește mult în afara țării? 
  • Cred că există două mari categorii – în prima se afla medicii care își fac meseria cu pasiune, cred în ceea ce fac și se documentează în permanența deoarece realizează imporanța deciziilor pe care trebuie sa le ia, așa cum este domnul Profesor Burnei. Iar în a doua categorie sunt medicii care își vad meseria ca pe una oarecare, nerealizând faptul ca au în mâini sănătatea oamenilor și pentru care o zi de lucru este ca oricare alta. Din pacate cei din prima categorie nu sunt remunerați pe măsura importanței a ceea ce fac și de cele mai multe ori aleg sa plece in locuri unde sunt apreciati. Nu puține sunt cazurile de medicii români care ajung să conducă secții sau chiar spitale din afara României și chiar am cunoscut astfel de exemple, dar acei medicii regretă ca au parăsit țara, familia și prietenii.
  • În ce împrejurări l-ati cunoscut pe profesorul Burnei?
  • Pe domnul Profesor Burnei îl cunosc de mult timp, însă personal din anul 2015, anul în care am depistat că fetița mea Paola are scolioza și a trebuit să fie operată , cât mai urgent, diagnostic pus de mai mulți medici. Am descoperit în acel an un om extraodinar, un om care mai presus de experiență și profesionalism este aproape sufletește de oameni, o persoană pe care îmi este foarte greu s-o definesc în cuvinte.
  • Cum ati contura personalitatea profesorului Burnei?
  • Având în vedere că lucrez într-un domeniu asemănător, adică lucrez cu oamenii, intru în contact cu dramele și problemele lor și încerc din răsputeri să-i ajut, am apreciat atitudinea profesionistă a domnului profesor Burnei și fapul că informațiile și instrucțiunile furnizate de dumnealui au fost la obiect, foarte clare și concise. Urmând cu strictețe aceste instrucțiuni, copilul meu este acum sanatos și fericit. Aș fi putut sa merg în orice spital din lume, dar am ales să-mi tratez copilul în România la dnul profesor Burnei pentru că știu, de la alți cunoscuți și m-am convins și eu că este un medic foarte bun și cu rezultate pe măsura. Nu mi-a pretins și nici nu i-am oferit nimic. Știu că numai operația costa 10.000 euro plus cheltuielile suplimentare. Pentru următoarea operație de toracoplastie am să mă prezint tot la dânsul, indiferent unde va lucra.
  • Cum comentati discreditarea masivă a profesorului Burnei în spațiul public?
  • Din păcate, în Romania, presa nu este obiectivă și din majoritatea evenimentelor, întâmplărilor mass-media preia doar partea urată, doar scandalul, fără a cerceta, fără a da dreptul la replică, fără a prezenta mai multe puncte de vedere.
  • Considerați că i s-a făcut o nedreptate medicului Gheorghe Burnei. De ce?
  • Din punctul meu de vedere, da. Având în vedere cele relatate mai sus dar și a faptului că în sistemul nostru de sănătate lipsesc cu desăvârșire profesioniștii, măsurile luate împotriva domnului profesor Burnei au fost chiar exagerate. Zilnic ne pleacă din țară persoane care se pot ingriji de sănătatea noastră și în care putem avea încredere, iar în momentul în care există și profesioniști care aleg să ne îngrijeasca pe noi și copii noștrii, mass media, dornică de stirii scandaloase, are grijă să-i discrediteze. De asemenea sistemul nostru de justiție, unul departe de a fi perfect, foarte tolerant cu cei ce fac parte din clasa politică, devine foarte strict cu cei ce fac parte din alte clase, în cazul acesta cu un Medic ( un om de care depinde viața copiilor noștrii și chiar ai lor). În loc să fie ajutat să lucreze și experiența acumulată să fi fost folosită mai departe este chinuit și purtat prin tribunale. În oricare stat din lume, un asemenea om, ar fi fost onorat și respectat, nu denigrat și umilit.

Georgiana-Gabriela Iacobuță: 

She holds a university degree in Law and a Master in European Law. Georgiana was called to the Romania Bar Association where she practiced before joing the Ministery of Foreign Affairs as a European Affairs Counselor.

She has sixteen years of experience working within the Government Sector.

Georgiana has a background in management. She coordinated and implemented various european projects within the Sectorial Operational Program for Human Resources Development. She is the founder of a Local Action Group which is implemented within the National Program of Rural Development.

 

5 răspunsuri

  1. Articolul nu face altceva decat sa demonstraze ca si doamna Iacobuta, ca multi alti pacienti, nu a inteles absolut nimic din ce i s-a intamplat.
    Ar fi o lupta cu morile de vant sa incercam vreo argumentatie.
    Si totusi, doamna Iacobuta, pentru binele copilului dumneavoastra, va rog sa intrebati un doctor prin tarile de dincolo de Viena unde aveti acces, LA CE FOLOSESTE TORACOPLASTIA?

  2. Sunteti norocosi! Nu stiu de ce, dar nu cred cele relatate…
    Tot scolioza are si fiul meu si a fost operat de acelasi profesor de 7 (sapte) ori. Rezultatul?! Catastrofal!!! De la 49° la 72° la ultima masurare a curburii… Si pentru ce atata suferinta si efort financiar?!
    De 5 ani trebuia sa ne schimbe tija de la coloana si pentru ca nu am avut cei 10000 euro acelasi profesor milos si credincios nu a mai intervenit chirurgical…
    Aceasta e adevarata fata a prof. Burnei!!! Din 2004, de cand l-am cunoscut, s-a facut tot mai hidoasa…

  3. Îl cunosc pe Dl dr. Burnei încă de când eram un copil, din 1988. Domnia sa este cel care mi-a redat funcționalitatea mâinii drepte. În lunile pe care l-am petrecut atunci în spital nu am simțit acut lipsa familiei pentru că Dl dr. se purta ca un tată.
    Au urmat şi alte probleme ortopedice pe care tot dumnealui mi le-a rezolvat, cu profesionalism şi implicare.
    NICIODATĂ nu a condiționat actul medical, nici în cazul meu nici al cunoștințelor noastre care au beneficiat de asistență medicală din partea sa.
    Sunt convinsă că l-a fel ca şi în cazul meu, la dr. Burnei au ajuns părinți care nu găsiseră rezolvarea pentru problema medicală a copiilor în altă parte.
    Nu înteleg însă de ce acei părinți nemulțumiți şi care acum acuză nu au pus capăt relației medicale cu prof. Burnei după prima întrevedere sau prima intervenție chirurgicală.
    Regret enorm că m-am bucurat că a refuzat ofertele de a pleca din țară. Am făcut-o din egoism. Doream ca şi copiii mei să beneficieze, dacă împrejurări nefericite o impuneau, de experiența și curajul profesional al doctorului Burnei.
    Pentru România şi pentru şcoala de ortopedie infantilă dr. Burnei este şi va rămâne un geniu.
    Dumnezeu să îl aibă în grija sa şi să îl întărească!

  4. Sīnt īntrutotul de acord cu tot ce a relatat D-na Iacobuță . Dreptatea va triumfa ! Toată admirația pentru astfel de oameni ! Felicitări !

  5. Sustin in totalitate cele afirmate de doamna Iaocbuta. Fiul Meu – Andrei Predescu , nepotul meu – Sergiu Katschka , nepotul nasilor mei – Darius Ilinca sunt beneficiarii maiestriei Domnului Profesor Burnei.
    Ceea ce nu vrea sa recunoasca un parinte al carui copil are deficiente din nastere este ca medicul nu este Dumnezeu, iar evolutia fiecarui organism in timp difera. Multe din operatii au fost efectuate pe fondul existentei unor boli cu privire la care medicina prezenta este limitata. Atunci cand copiii nostri sunt in cauza nu putem fi obiectivi uneori, dar este incorect sa arunci la gunoi o cariera construita pe renuntari , sacrificii, daruire. Invidia, incompetenta ,dorinta de ascensiune fara munca al unor medici care sunt folositi pentru interese financiare , toata aceasta increngatura a generat acest razboi importiva Domnului Profesor Gheorghe Burnei. Din pacate , in Romania sara valorilor a fost rasturnata si suntem nevoiti sa acceptam plecarea din tara a multor medici valorosi, tineri care ar putea realiza cariere frumoase , dar care au exemplele mentorilor lor care sunt ” vanati” si prefera sa paraseasca tara si sa profeseze in strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri