Caută
Close this search box.

Coreea de Nord amenință: Un război nuclear poate izbucni în orice moment

Un război nuclear cu SUA poate izbucni în orice moment, a amenințat din nou Coreea de Nord.

Situația a atins un punct sensibil, iar un război nuclear cu SUA poate izbucni în orice moment a declarat adjunctul ambasadorului nord coreean la ONU, potrivit Washington Post.

Rușii au încercat luni – fără succes – o mediere între reprezentanți ai legislativelor din Coreea de Sud și Coreea de Nord prezenți la un forum în Rusia, delegația Phenianului motivând că ”încă nu a sosit timpul”.

Moscova — care susține că doar dialogul va permite reglementarea crizei actuale, dar a aprobat ultima serie de sancțiuni împotriva Phenianului la ONU — găzduiește la Sankt-Petersburg (în nord-vestul țării) o reuniune a Adunării Uniunii Interparlamentare.

Cu această ocazie, Valentina Matvienko — al treilea personaj în ierarhia statului rus — s-a întâlnit separat cu delegațiile celor două Corei și le-a invitat să dialogheze pentru a calma tensiunile provocate de ambițiile nucleare nord-coreene.

Parlamentarii nord-coreeni au declarat însă că “timpul pentru negocierile cu Coreea de Sud nu a sosit încă”, a explicat Consiliul Federației Ruse într-un comunicat.

“Trebuie făcut primul pas, chiar și unul mic, la întâlnirea unuia cu celălalt”, a subliniat Matvienko, citată în acest comunicat.

Aceste declarații intervin, potrivit protv.ro, în timp ce pușcașii marini ai SUA și cei ai Coreei de Sud au început luni un exercițiu naval comun, reprezentând o nouă demonstrație de forță față de Coreea de Nord și programele sale nuclear și balistic, potrivit AFP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri