Caută
Close this search box.

Contracte de ucenicie cu susținere financiară de 1.125 de lei/lună de la stat

Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă aduc la cunoștință faptul că urmează a interveni modificări în cazul Legii 279/2005, cu privire la angajatorii care încheie un contract de ucenicie cu tinerii aflați în internship.

Acești angajatori care organizează astfel de etape pentru crearea locurilor de ucenicie ar urma să primească de la stat, pe baza unei cereri, o suma de 1.125 lei/lunar, suma fiind primită din bugetul asigurărilor de șomaj.

În cazul unor astfel de perioade de profesionalizare, ucenicii pot beneficia de cursuri de calificare și de instruire practică pe postul ce urmează să-l ocupe. De asemenea, ei pot încheia un contract de uceniciem pe orice perioadă, însă nu mai mică de 12 luni, timp în care pot beneficia de instruire continuă și de acumularea experienței pe postul ce urmează a fi angajați.

Avantaje pentru cei ce contractează ca ucenici studenți și absolvenți de studii superioare

Bineînteles, oamenii care doresc să lucreze cu studenții și absolvenții de studii superioare sunt avantajați. Ei pot obține de la stat o suma cu ceva mai mare de la bugetul de asigurare a șomajului. Conform Legii 335/2013, contractorii beneficiază, la cerere, de 1350 lei/lună pentru fiecare absolvent primit în perioada de ucenicie.

Contractul poate fi dezvoltat pe aceeași condiție: un minim de 12 luni, însă subvenția va fi acordată de către stat doar în primele 6 luni. Întregile burse vor fi acordate de către stat angajatorilo, numai în condiții legale, dacă ucenicii au contract legal și sunt înregistrați cu normă totală de muncă. Iar banii vor fi asigurați în limita fondurilor destinate acestor tipuri de activități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri