Caută
Close this search box.

O navă sub pavilion Saint Vincent a eşuat pe Dunăre în dreptul orașului Galaţi

O navă sub pavilion Saint Vincent a eşuat pe Dunăre în dreptul orașului Galaţi. La această oră, se intervine cu un remorcher aparţinând Şantierului Naval din Galaţi pentru deblocarea navei, fără ca navigaţia pe fluviu să fie afectată.

„Incidentul de navigaţie a avut loc în cursul nopţii trecute, când, în timpul efectuării unei manevre de rondou, nava „Sithonia”, sub pavilion Saint Vincent, a eşuat, în dreptul municipiului Galaţi”, a spus directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, Dorian Dumitru.

Potrivit sursei citate, nava este încărcată cu 5.930 tone porumb, are o lungime de 108 metri, o lăţime de 17 metri şi un pescaj de şapte metri.

„Nava a atins cu pupa fundul albiei, nu malul. A încercat să rezolve problema cu maşina proprie, aşa a hotârât comandamentul navei, care e suveran,  dar nu a reusit. Dimineaţa (n.r. – joi) am încercat cu remorcherul administraţiei să scoatem nava, nu am reuşit şi s-a apelat la remorcherul Buşteni, de 2.400 CP, ce aparţine Şantierului Naval, pentru finalizarea manevrelor de deblocare ca să îşi poată continua voiajul”, a mai spus Dorian Dumitru.

El a precizat că navigaţia pe Dunăre nu este afectată în urma eşuării navei și că nu se cunosc deocamdată cauzele care au condus la producerea incidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri