Caută
Close this search box.

Rusia a testat o rachetă cu potențial nuclear, ca să încerce scutul de la Deveselu

Armata rusă a testat o nouă rachetă destinată sistemului Iskander care poate transporta încărcătură nucleară, în cadrul planului de consolidare a apărării Rusiei şi de contracarare a sistemelor antirachetă construite de Alianţa Nord-Atlantică, relatează site-ul agenţiei Tass.

FOTO: antena 3.ro

Racheta Iskander a fost lansată din Poligonul Kapustin Iar, situat în regiunea Astrahan, în sud-vestul Rusiei, a anunţat comandantul unităţii militare, Oleg Kislov, citat de site-ul agenţiei Tass, potrivit gandul.info. Sistemele Iskander au raze de acţiune de 500 de kilometri.

„Vreau să subliniez că aceste tipuri de rachete nu reprezintă încălcări ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), deoarece nu au raze de acţiune mai mari de 500 de kilometri”, a argumentat Viktor Bondarev, membru al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

În contextul evoluţiilor geopolitice şi escaladării situaţiei internaţionale, „măsurile de consolidare a capacităţilor de apărare au o importanţă specială”, a subliniat Viktor Bondarev.

„Dezvoltarea şi ulterior activarea noilor rachete de mare precizie destinate atacurilor asupra sistemelor antibalistice şi instalaţiilor antiaeriene constituie o garanţie atât pentru Rusia, cât şi pentru securitatea internaţională”, a explicat parlamentarul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri