Caută
Close this search box.

Actriţa Olga Tudorache va fi înmormântată astăzi

Actriţa Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală. Trupul neînsufleţit al artistei a fost depus, vineri, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, unde atât cunoştinţe cât şi admiratori au mers să îi aducă un ultim omagiu.

Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viaţă marţi noaptea şi a lăsat în urmă o carieră în film şi mai ales în teatru. Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz (judeţul Bacău). A absolvit Institutul de Teatru în anul 1951, clasa Moni Ghelerter şi Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale.

A jucat în zeci de filme şi a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanţi regizori români.

La fel de lungă este şi lista distincţiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa în teatru, în cinematografie şi ca profesor universitar. În anul 2000, Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer. În 2006 a primit din partea preşedintelui României Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, iar în 2012, la finalul spectacolului „Portretul Doamnei T”, Casa Regală a României i-a acordat distincţia „Nihil Sine Deo”.

Foto: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri