Caută
Close this search box.

Pilotul avionului de mici dimensiuni care a aterizat forţat în Alba a murit

Pilotul avionului de mici dimensiuni care a aterizat forţat în Alba a murit, duminică, la spital. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Mureş, Mariana Moldovan Negoiţă, a declarat că pilotul a murit duminică la orele prânzului. Bărbatul a murit din cauza multiplelor traumatisme pe care le-a suferit.

Pilotul Zaharia Groza a fost un important om de afaceri din Alba Iulia, administrator al firmei ”7 Uşi”, societate comercială care produce uşi, în special pentru locuinţe.

Localnicii îl ştiau ca fiind un pasionat al zborului şi de multe ori îl vedeau cu avionul său personal survolând cerul pe raza judeţului Alba.

De asemenea, fiul acestuia a anunţat, duminică, într-o postare pe o reţea de socializare, că tatăl său a murit: ”De astăzi tata Zary este cu Domnul. Vă rog să vă rugaţi pentru mama şi familia noastră”.

Bărbatul era un pilot experimentat, însă a mai fost implicat într-un accident similar, cu patru ani în urmă. Atunci a aterizat forţat în comuna Ciugud, din judeţul Alba, aproape de râul Mureş şi a scăpat doar cu o fractură la mână.

Avionul de mici dimensiuni a aterizat forţat, sâmbătă, pe un câmp deschis, în apropierea localităţii Vinţu de Jos din judeţul Alba. În avion era doar pilotul, care fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş.

Pilotul avionului era un om de afaceri din judeţul Alba, care a mai avut un accident similar în 2013.

Pilotul i-ar fi spus poliţistului care a ajuns la locul accidentului că nu şi-a mai putut continua zborul şi a fost nevoit să aterizeze forţat din cauza unor rafale de vânt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri