Caută
Close this search box.

Palada vrea ca Senatul să-și exprime părerea față de scandalul cu Goțiu de la B1 TV

Biroul permanent al Senatului a transmis luni Comisiei juridice solicitarea sociologului Mirel Palada referitoare la un punct de vedere cu privire la comportamentul senatorului Mihai Goțiu din cadrul unei emisiuni difuzate în 13 septembrie de postul B1 TV.

„În cadrul emisiunii Talk B1 din 13.09.2017, difuzată în direct la postul B1 TV și moderată de Nadia Ciurlin, în contextul dezbaterii unor subiecte de actualitate de natură politică, dar și juridică, senatorul Mihai Goțiu înțelege să mă insulte, folosind în repetate rânduri cuvinte precum „mincinos, nesimțit, o nesimțire totală la adresa subsemnatului”. În calitatea sa de invitat în aceasta emisiune televizată alături de Vlad Nistor — vicepreședinte PNL și subsemnatul, sociolog Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goțiu face o serie de afirmații jignitoare la adresa subsemnatului, de natură a-mi prejudicia dreptul la imagine și reputație, folosind un limbaj injurios, depreciativ, nepermis în cadrul unui program audiovizual”, se arată în adresa trimisă de Palada.

Palada dorește să știe dacă „se poate considera că senatorul Mihai Goțiu a acționat sau nu în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

‘Având în vedere că acest comportament și discurs jignitor emană de la un senator în Parlamentul României, care într-o emisiune televizată insultă în mod repetat un cetățean, vă solicit respectuos să apreciați dacă prin prezența sa în calitate de invitat în emisiunea Talk B1 și prin prisma comportamentului său se poate considera că senatorul Mihai Goțiu a acționat sau nu în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții. Față de cele de mai sus, vă rog să ne prezentați un punct de vedere cu privire la aspectele relatate”, adaugă Palada în sesizare.

Goțiu consideră că solicitarea reprezintă „o tentativă de a muta discuția oriunde în altă parte decât acolo unde îi este locul, în sălile de judecată”.

„Practic, după ce domnia sa enumeră multe lucruri neadevărate pe care nu le-am spus în acea emisiune, vrea să obțină din partea Senatului un punct de vedere dacă eu mă aflam în exercitarea mandatului de senator sau nu, pentru că pentru domnia sa contează foarte mult dacă va fi încadrat la ultraj sau la loviri. Și atunci, în loc ca această discuție să aibă loc acolo unde trebuie să aibă loc, în sălile de judecată, încearcă să obțină o decizie politică majoritară care să-l avantajeze la proces (…) E un tertip, chiar șmecherie avocățească, dar cred că Justiția din România va trece peste astfel de șmecherii”, a spus Goțiu.

Senatorul USR a solicitat să participe la ședința Comisiei juridice când se va discuta solicitarea lui Palada. Goțiu dorește ca simultan să se ia în discuție și sesizarea sa din 26 aprilie referitoare la senatorul Șerban Nicolae.

„Domnul Șerban Nicolae mi-a adresat o serie de cuvinte în Biroul permanent pe care nu vreau să le repet, se regăsesc în stenograma ședinței de atunci”, a spus Goțiu.

Senatorul USR Mihai Goțiu a depus pe 14 octombrie la Secția 1 de Poliție o plângere penală împotriva lui Mirel Palada, cel care l-ar fi agresat fizic în seara zilei de 13 septembrie în studioul unui post de televiziune, fișele de la IML și Spitalul de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri