Caută
Close this search box.

Teodorovici: Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, trebuie să demisioneze astăzi din Guvern

Se pare că la întâlnirea de astăzi de la Parlament în care membrii Guvernului vor dezbate la „Ora Guvernului”, în Plenul Camerei Deputaților vor fi mari surprize referitoare la poziția ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa.

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, în curtea cu lei, azi, la Parlament

Mișa a fost propus în funcția de ministru al Finanțelor de PSD, fără ca acesta să fie membru de partid. Astăzi, senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta, este unul dintre cei mai vocali oponenți ai lui Mișa. Teodorescu a declarat în urmă cu doar câteva momente, la nu post de televiziune, că ”Ionuț Mișa trebuie să demisioneze astăzi din Guvern”.

Teodorovici ar putea reveni în fotoliul de la Finanțe

Dezbaterea publică din forul legislativ are următoarea temă: „Split TVA – amenințare la securitatea economică a României” și este organizată la propunera grupului parlamentar PNL. De asemenea, ministrul este așteptat cu această ocazie să dea lămuriri în scandalul momentului: introducerea taxei de solidaritate de 2% din fondul de salarii.

Printre ultimele nemulțumiri legate de ministrul Finanțelor se  numără și declarația de săptămâna trecută, conform căreia statul va introduce o taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii, pentru toţi angajatorii, începând cu anul 2018.

„E vorba de o contribuţie de solidaritate socială, nu e o taxă nouă. În baza Legii nr. 200 din 2006 există un fond de sprijinire a salariaţilor pentru situaţia în care care angajatorul nu mai plăteşte contribuţii. Există o directivă europeană care reglementează instituirea unui fond pentru toţi angajaţii pentru toate companiile la care au lucrat şi au intrat în insolvenţă“, a spus Mişa, încercând să spună că din aceşti bani se plătesc salariile şi contribuţiile sociale ale angajaţilor în situaţia în care compania intră în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri