Caută
Close this search box.

Yemen. 11 milioane de copii malnutriți și bolnavi au nevoie de ajutor umanitar

Mai mult de 11 milioane de copii yemeniți au nevoie de asistență umanitară din cauza războiului ce sfâșie această țară din martie 2015, a anunțat luni Biroul ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA), informează AFP.

Acești copii sunt victime directe ale celei mai grave crize alimentare din lume, a unei epidemii fără precedent de holeră și a lipsei de acces la servicii medicale și nutriționale, adaugă OCHA în buletinul său pentru octombrie.

Sistemul de educație din Yemen este de asemenea pe cale să se prăbușească, peste cinci milioane de copii riscând să fie privați de dreptul lor de a fi școlarizați, precizează acest organism al ONU.

Războiul din Yemen opune forțe proguvernamentale — sprijinite de Arabia Saudită și regrupate în sud — alianței dintre milițiile houthi și partizani ai fostului președinte Ali Abdullah Saleh care, din septembrie 2014, țin sub control capitala și nordul Yemenului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conflictul a făcut până acum peste 8.650 de morți și circa 58.600 de răniți, printre care numeroși civili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri