Caută
Close this search box.

Ziua Armatei Române, sărbătorită în Washington D.C. Care a fost mesajul ambasadorului României în SUA

Consolidarea flancului estic al NATO prin întărirea capacităților de descurajare ale aliaților în zona Mării Negre este vitală în contextul de insecuritate creat după anexarea Peninsulei Crimeea, a declarat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia sărbătoririi, luni, la Washington a Zilei Armatei României, informează Ambasada României în SUA.

Peste 200 de persoane au sărbătorit luni Ziua Armatei Române la Ambasada României din Washington, D.C. Cu această ocazie, ambasadorul României, George Cristian Maior, a vorbit despre rolul major pe care Armata României l-a jucat în istoria României şi îl are în continuare în prezent pentru garantarea securităţii naţionale şi a aliaţilor. Maior a menţionat importanţa implementării angajamentelor luate la Summit-ul NATO de la Varşovia privind consolidarea flancului estic al NATO prin întărirea puternică a capacităţilor de descurajare ale aliaţilor în zona Mării Negre, vitală în contextul de insecuritate creat după anexarea Peninsulei Crimeea.

Evenimentul s-a bucurat și de participarea unor reprezentanţi de rang înalt, printre care și Tom Goffus, adjunctul asistentului secretarului Apărării pentru Europa şi NATO. Acesta a subliniat că România şi SUA împărtăşesc un parteneriat profund şi durabil, declarând că susţine în totalitate mesajul ambasadorului României, George Cristian Maior, potrivit căruia, România împreună cu Statele Unite Americii, veghează la Marea Neagră pentru a menţine această zonă în siguranţă. Goffus a declarat că România este un aliat puternic şi un exemplu pentru celelalte ţări membre NATO, un stat-frontieră în faţa agresiunii Rusiei, context în care Statele Unite îşi respectă integral angajamentele de securitate în calitate de partener strategic al ţării noastre.

Tom Goffus a transmis și un mesaj în numele secretarului apărării, James Mattis, reprezentantul Departamentului Apărării, care a subliniat contribuţia excepţională a României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, în parteneriat cu forţele armate ale Statelor Unite ale Americii, eforturile de modernizare ale Armatei României, precum şi sacrificiul excepţional al militarilor români.

În cadrul evenimentului, ambasadorul României i-a înmânat colonelului Paul Matier, fostul ataşat american al apărării la Bucureşti, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor conferit de preşedintele României, Klaus Iohannis. Distincţia a fost acordată în semn  de recunoştinţă pentru contribuţia excepţională la cooperarea pe linie de securitate şi apărare şi la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri