Caută
Close this search box.

Ninja, la 74 de ani, un hoț greu de prins de polițiștii niponi

Poliția din Japonia a arestat, după mai mulți ani de încercări, un hoț de locuințe, care acționa îmbrăcat complet în negru, cu fața acoperită și cățărându-se pe ziduri ca un ninja, și care s-a dovedit a fi un bătrânel de 74 de ani, informează AFP.

Poliția din Osaka (vestul Japoniei) a încercat să-l aresteze de mai mulți ani, având ca unice probe înregistrările de pe camerele de supraveghere care arătau un hoț foarte agil, îmbrăcat în negru de sus până jos, explică și Agerpres.

”Era îmbrăcat complet în negru, exact ca un ninja”, a declarat miercuri, pentru AFP, un reprezentant al comisariatului din Kawachi, un cartier din Osaka.

Sursa foto: www.japantimes.co.jp

Hoțul a făcut însă o greșeală fatală în luna mai: masca i-a căzut în fața unei camere de luat vederi, ceea ce a făcut posibilă identificarea lui de către poliție și prinderea în flagrant.

Cu toate acestea, anchetatorii au fost, mult timp, incapabili să-l urmeze în escapadele lui nocturne: ”Când ieșea noaptea, era îmbrăcat numai în negru… nu o lua niciodată pe străzile obișnuite, se strecura prin spațiile înguste dintre case și dispărea cățărându-se pe ziduri”, a încercat polițistul să se justifice. ”Era un profesionist”, spune acesta.

Forțele de ordine l-au prins, într-un final, în timpul nopții, în momentul în care revenea în ascunzătoarea sa, o cameră abandonată dintr-un imobil, după ce jefuise un magazin de electronice.

Hoțul a declarat în timpul anchetei, cu o infinită sinceritate, că ”detesta să muncească și că s-a gândit că hoția este mai productivă” ca modalitate de a câștiga bani, relatează ofițerul de poliție din Kawachi, interpelat de AFP.

Hoțul s-a lăudat în fața polițiștilor că nu are nevoie decât de 10 minute pentru a pătrunde într-o locuință și a sustrage banii proprietarilor, în timp ce aceștia dorm.

”Dacă eram mai tânăr, nu m-aș fi lăsat prins. Mă dau bătut la 74 de ani, sunt destul de bătrân”, a mai declarat acesta la poliție, potrivit ofițerului.

Hoțul ”ninja” are un palmares impresionant de peste 254 de spargeri în opt ani, în valoare totală de 30 de milioane de yeni, aproximativ 220.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri