Caută
Close this search box.

Scriitorul Florin Chirculescu și-a lansat ultimul roman, ”Greva Păcătoșilor”

Joi seara, la librăria Humanitas din București, scriitorul Florin Chirculescu a lansat ultimul său roman apărut la Editura Nemira, ”Greva Păcătoșilor”.

În mijlocul a sute de cititori, Florin Chirculescu vine în spațiul cultural cu o carte alcătuită ca o bandă a lui Moebius. O ficțiune de 1200 de pagini, unde doi medici, Sahib din Bucureștiul de azi și altul de la anul 632, din Medina, au același destin al căutării, cu circumstanțe specifice locului și timpului său.

”O poveste din Medina și una din Bucureștiul contemporan. De fapt, sunt multe alte povești care curg in acestea două, ca niște afluenți. Și o grevă a medicilor infinit discutată, care nu mai are loc niciodată”, a afirmat criticul literar Luminița Corneanu, prezentă la eveniment. Poetul Bogan Ghiu vede în romanul lui Chirculescu ”orașul cu ziduri care se întrepătrund” pentru a spune poveștile într-o tehnică scriitoricească impecabilă. Autorul a mărturisit că a început cartea ”ca pe un demers jurnalistic”, care s-a transformat într-un roman, după o muncă de patru ani.

Este pentru prima data când Florin Chirculescu semnează o carte cu numele său real, până acum folosind pseudonimul care l-a consacrat ca scriitor, Sebastian A. Corn.

Florin Chirculescu a publicat primele texte în 1993, într-o revistă de sci-fi care a suscitat pasiuni și controverse în anii 1990: JSF. La scurt timp după debut, a primit numeroase premii și mențiuni literare (aproape 40), dintre care cele mai importante au fost Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995 și Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri