Caută
Close this search box.

Polonia renunță la ora de vară. Finlanda vrea ca UE să procedeze la fel

Guvernul finlandez ar trebui să intervină pe lângă Uniunea Europeană să elimine directiva privind ora de vară, arată un raport dintr-o comisie parlamentară de la Helsinki. Duminică România trece la ora de iarnă.

Comisia parlamentară de transport și comunicații a aprobat și trimis solicitarea guvernului de la Helsinki, după ce peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiție prin care cer statului să renunțe la ora de vară, relatează Reuters.

Prin schimbarea orei în timpul verii, ceasurile sunt date înainte cu o oră ca se se întunece mai târziu. Practica este comună în aproape toată America de Nord și în Europa.

Comisia a precizat că, după ce a consultat mai mulți experți, a ajusn la concluzia că oamenii se adaptează cu greu schimbării.

De asemenea, a concluzionat că schimbarea orei duce la probleme cu somnul, la reducerea performanței la muncă și la serioase probleme de sănătate.

„Obiectivul principal ar trebui să fie eliminarea schimbării orei în toată Uniunea Europeană”, mai spun membrii comisiei finlandeze.

Luna aceasta, o altă țară din UE a anunțat că vrea să renunțe la ora de vară. În comisiile de specialitate din Parlamentul din Polonia a fost votat în unanimitate un proiect de lege în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri