Caută
Close this search box.

Dan Barna, noul președinte al USR: Vrem unitate în partid. Dușmanul real pentru noi e PSD

usr

Deputatul Dan Barna este noul președinte al Uniunii Salvați România (USR), acesta fiind ales în cadrul Congresului extraordinar al partidului desfășurat sâmbătă la Poiana Brașov.

Dan Barna a obținut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.

După anunțarea rezultatelor, Dan Barna a declarat că unul dintre primele lucruri pe care le va face în perioada următoare va fi să ia legătura cu toate filialele care au decis să nu participe la congres, pentru a pune capăt ”zbaterii” în care s-a aflat în ultima perioadă partidul.

Dan Barna a mai menționat că extinderea și creșterea partidului reprezintă unul dintre obiectivele sale prioritare. Potrivit acestuia, Congresul extraordinar organizat la Poiana Brașov a fost statutar, la acesta participând un număr mare de delegați.

Printre obiectivele noului președinte se numără poziționarea partidului: ”USR este un partid care va continua să fie opoziția activă. Dușmanul real pentru noi este PSD, care duce România într-o zonă a confiscării resurselor publice pentru o clică de oameni care vor să le fure și să le pună la adăpost de lege”, a spus Barna pentru Agerpres.

Contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, a declarat că îi va fi în continuare alături și a îndemnat toți membrii partidului, care au participat sau nu la acest congres, că dea dovadă de ”înțelepciune, moderație și echilibru”.

Dan Barna s-a născut pe 10 iulie 1975, iar în 2016 a fost ales deputat de Sibiu pe lista USR.

Congresul extraordinar al USR a fost organizat ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan, fondatorul acestei formațiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri