Caută
Close this search box.

USR își alege președintele, în cadrul congresului extraordinar de la Poiana Brașov

La 28 octombrie 2017, Uniunea Salvați România își alege un nou președinte cu prilejul Congresului extraordinar care se va desfășura la Poiana Brașov.

Liderii USR la cel mai recent congres, de la Cluj-Napoca

Vlad Alexandrescu și Dan Barna, parlamentari și vicepreședinți ai Uniunii Salvați România, candidează pentru funcția de președinte, potrivit unui comunicat al USR. Inițial, se înscrisese în competiție și deputatul USR Cristian Seidler, el anunțând însă la 23 octombrie 2017 că se retrage din cursa pentru președinția partidului, invocând probleme tehnice legate de pregătirea Congresului.

Congresul are loc după ce fostul lider ales al USR, Nicușor Dan, a anunțat la 1 iunie 2017 că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție. Nicușor Dan fusese ales pentru un nou mandat în funcția de președinte al Uniunii Salvați România la 14 mai 2017, acesta fiind votat de 173 de delegați prezenți la Congresul USR. Tot la 1 iunie, vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, a devenit președintele interimar al formațiunii politice.

Pentru funcția de președinte al formațiunii au candidat atunci patru membri: consilierul parlamentar Șerban Marinescu; deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie; deputatul Nicușor Dan, liderul în funcție al USR; Cornelia-Florina German.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri